Carnea de vita Angus produsa in Romania, premiata la nivel mondial

Carnea de vita Angus produsa in Romania, premiata la nivel mondial


Carnea de vita Angus produsa in Romania a fost premiata cu doua medalii de argint si una de bronz, in cadrul concursului mondial World Steak Challenge.

Vrabioara, antricotul si muschiuletul sunt piesele inscrise in concurs de Karpaten Meat Group si un partener elvetian de-al producatorului sibian, catre care carnea pleaca la export. Toate cele 3 piese au impresionat juriul, plasand steak-urile Angus locale in topul celor mai bune din lume.

 

Castigatorii au fost anuntati in cadrul unui eveniment cu peste 200 de invitati, dupa o zi intensa de evaluare, care a avut loc la FIRE Restaurant and Lounge, din Dublin, pe 10 iulie.

 

Aproximativ 320 de participanti, din 24 de tari, au furnizat peste 730 de steak-uri care au fost evaluate pe parcursul zilei. Juriul format din producatori, macelari, proprietari de restaurante si bucatari din intreaga lume a inclus peste 30 de experti cum ar fi Ioannis Grammenos, primul carneolog din lume si cel conduce scoala de carneologie la Heliot Steak House, din Londra.

 

Toate piesele de carne de vita (de la diverse rase, grass fed sau grain fed) au fost punctate initial in stare cruda (dupa criterii ca aspect, miros, textura, marmorare, mod de transare etc), apoi gatite de bucatari renumiti si evaluate ca preparate (dupa miros, greutate in urma gatirii, aroma, nivel de grasime, fragezime etc).

 

„Aceasta reusita este intr-adevar extrem de valoroasa atat pentru noi ca producator, cat si pentru tara noastra si productia interna a unui produs de top care ajunge pe mesele intregii Europe. Ne demonstreaza din nou ca experienta, perseverenta si determinarea de a mentine un standard ridicat al produselor obtinute pot aduce rezultate marete. Acest moment nu poate decat sa ne onoreze si sa ne motiveze sa continuam in acest spirit care ne ghideaza atat in cresterea animalelor, cat si in productia de carne, caci acestea doua sunt strans conectate”, a declarat Samuel Widmer, director general Karpaten Meat Group.

 

Concursul World Steak Challenge este unul dintre cele mai importante concursuri destinate carnii de vita. Acesta fost lansat in 2015 pentru a furniza o stampila de calitate, mondial recunoscuta, care sa sustina productia steak-urilor de talie mondiala si pentru a le promova consumatorilor ca o alegere benefica, intr-un stil de viata echilibrat si sanatos.



Poti fi interesat si de