Carrefour a cumparat activele Cora si Match cu peste 1 miliard de euro

Carrefour a cumparat activele Cora si Match cu peste 1 miliard de euro


Carrefour, cel mai mare retailer european, a anuntat ca a fost de acord sa achizitioneze activele Cora si Match din Franta de la grupul belgian Louis Delhaize, tranzactia fiind evaluata la 1,05 miliarde de euro (1,2 miliarde de dolari), transmit Reuters si Bloomberg.

Este prima achizitie majora a Carrefour pe piata sa interna din ultimii peste 20 de ani. Acordul include 55 de hipermarketuri si 77 de supermarketuri. Tranzactia ar urma sa se finalizeze in vara anului viitor si va majora castigurile pe actiune din primul an, conform Carrefour.

 

"Magazinele achizitionate au o complementaritate geografica puternica cu Carrefour, in special cote de piata ridicate in estul si nordul Frantei, unde Carrefour are o prezenta redusa", a informat compania.

 

Carrefour se asteapta la "costuri de integrare", inclusiv investitii si cheltuieli operationale, de 200 milioane de euro in urmatorii doi ani.

 

Cora si Match au aproximativ 24.000 de angajati in Franta si opereaza 60 de hipermarketuri, si, respectiv, 115 supermarketuri, iar anul trecut au generat vanzari nete de 5,2 miliarde de euro (5,70 miliarde de dolari).



Poti fi interesat si de