Caz suspect de pesta porcina africana in Germania

Caz suspect de pesta porcina africana in Germania


Ministerul Agriculturii din Germania a confirmat un caz suspect de pesta porcina africana la un mistret in landul Brandenburg, din estul tarii, langa granita cu Polonia, transmit Bloomberg si Reuters.

O mostra din carcasa mistretului a fost dusa pentru teste la laboratorul Institutului Friedrich-Loeffler, a precizat Ministerul Agriculturii.

 

“De indata ce analiza va fi finalizata, ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner, va furniza informatii privind rezultatele”, au precizat autoritatile de la Berlin.

 

Exista temeri ca exporturile Germaniei de carne de porc, in special spre China si alte regiuni asiatice, ar putea fi amenintate, daca se confirma existenta unor cazuri de pesta porcina africana.

 

In perioada aprilie - iunie 2020, Germania a exportat aproximativ 158.000 tone de carne de porc, in valoare de 424 milioane de euro, catre China, dublu fata de cantitatea livrata in perioada similara din 2019, arata datele publicate de Oficiul federal de statistica (Destatis).

 

Epidemia de pesta porcina africana a provocat o scadere de cel putin 40% a efectivelor de porci in China, ceea ce dus la majorarea importurilor si la o crestere record a preturilor pentru carnea favorita in statul asiatic.

 

Recent au fost confirmate cazuri de pesta porcina africana in zece tari din Europa, mistretii fiind suspectati de raspandirea epidemiei. Unele state au impus interdictii de import pentru regiunile unde s-au descoperit cazuri de pesta porcina africana.Poti fi interesat si de