China impune noi reguli pentru importatorii de carne

China impune noi reguli pentru importatorii de carne


Autoritatea Nationala pentru Sanatate din China a prezentat un set de reguli de conformitate pentru companiile care importa carne si produse din carne, cu scopul de a combate raspandirea COVID-19.

Importatorii de carne din China trebuie sa respecte aceste reguli deoarece tara inca suspecteaza ca virusul poate fi transmis prin carne si produse din carne, scrie EuroMeatNews.com.

 

"Toate produsele din carne importate trebuie sa aiba, printre alte documente, certificatul necesar pentru efectuarea testelor de acid nucleic. Trebuie dovedita trasabilitatea completa a tuturor produselor din carne. Toate animalele sacrificate din care rezulta carnea importata in China trebuie sa provina din zone considerate a fi non-epidemice. Atat fermele, cat si abatoarele, sectiile de prelucrare, cele de procesare sau spatiile de depozitare la rece implicate in oricare dintre fazele tratamentului unui produs din carne care ajunge in China trebuie sa certifice efectuarea unei curatari si sterilizari complete si periodice", reiese din noul set de reguli emise de guvernul chinez.

 

Cativa exportatori de carne importanti au fost afectati recent de o oprire a importurilor de carne emise de China din cauza focarelor COVID-19 in unitatile lor de procesare. Majoritatea acestor companii sunt din Europa si America de Sud.Poti fi interesat si de