Comisia Europeana aproba o schema de 7,4 mil. euro pentru crescatorii de bovine din Romania

Comisia Europeana aproba o schema de 7,4 mil. euro pentru crescatorii de bovine din Romania


Comisia Europeana a aprobat miercuri schema Romaniei de 7,4 milioane de euro (aproximativ 35,7 milioane de lei) pentru sprijinirea companiilor active in sectorul cresterii bovinelor, afectate de pandemia de coronavirus (Covid-19).

Potrivit unui comunicat al Executivului comunitar, schema a fost aprobata in conformitate cu Cadrul temporar pentru masuri de ajutor. Conform acesteia, sprijinul public va fi furnizat sub forma de subventii directe.

 

Obiectivul schemei il reprezinta ajutarea companiilor active in sectorul cresterii bovinelor in vederea rezolvarii necesitatilor lor de lichiditate si continuarii activitatilor lor, pentru a asigura in final produsele alimentare si materiile prime furajere necesare pentru industria alimentara si pentru mentinerea locurilor de munca.

 

De acest ajutor ar urma sa beneficieze peste 1.000 de companii active in sectorul cresterii bovinelor.

 

Comisia Europeana apreciaza ca schema Romaniei este in conformitate cu conditiile din Cadrul temporar pentru masuri de ajutor, subventiile nu depasesc 100.000 de euro per beneficiar, fiind furnizate prin Cadrul temporar pentru companii care desfasoara activitati in productia primara de produse agricole, iar sprijinul poate fi acordat pana la 31 decembrie 2020.

 

Comisia Europeana a ajuns la concluzia ca masura este necesara, adecvata si proportionala pentru a remedia perturbarile grave din economia unui stat membre, in linie cu Articolul 107(3)(b) TFEU si conditiile din Cadrul temporar pentru masuri de ajutor. Pe aceasta baza, Executivul comunitar aproba masura conform reglementarilor UE privind ajutorul de stat.Poti fi interesat si de