Comisia Europeana autorizeaza, in premiera, o insecta ca aliment
Marti, 11 Mai 2021

Marti, 11 Mai 2021
Aceasta prima autorizare de introducere a insectelor pe piata UE ca alimente noi are loc in urma unei evaluari stiintifice riguroase efectuate de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA).
Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub forma de insecte uscate intregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub forma de pudra in produse proteice, biscuiti sau produse pe baza de aluat.
"Strategia "De la ferma la consumator" identifica insectele ca sursa alternativa de proteine care poate sprijini tranzitia UE catre un sistem alimentar mai durabil. Milioane de oameni consuma deja zilnic insecte. In plus, conform Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), insectele sunt o sursa alimentara sanatoasa si foarte nutritiva, cu un continut ridicat de grasimi, proteine, vitamine, fibre si minerale", se mentioneaza in comunicat.
Decizia oficiala a Comisiei va fi adoptata in saptamanile urmatoare.
In primele patru luni ale anului, exporturile FOB au insumat 31,457 miliarde euro,, in crestere c...
Lansata in iunie 2024, investigatia este vazuta ca o masura de retorsiune la acele taxe vamale si...
FAO publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrat...