Concurs de preparate la ceaun, in judetul Valcea, cu accent pe promovarea traditiilor culinare locale
Vineri, 09 Iunie 2023

Vineri, 09 Iunie 2023
Intitulat 'Rusidava', concursul isi propune sa promoveze traditiile culinare locale, iar concurenti pot fi cetatenii de peste 18 ani ,'care arata pasiune si dragoste pentru domeniul gastronomic' si cei care 'vor sa impartaseasca din experienta lor in realizarea de preparate traditionale romanesti', dupa cum se arata in regulamentul de concurs aprobat de consilierii locali in urma cu doua luni.
Participantii se pot inscrie fie individual, fie in echipe de maximum trei persoane si vor avea de gatit un ceaun (tuci) traditional romanesc.
In joc sunt puse premii in bani, precum si titlul de 'Mare Maestru Culinar', din partea administratiei locale, care va asigura si jurizarea. Aceasta se va face duminica, incepand cu ora 13,00, in curtea Palatului Culturii din Dragasani, unde concurentii trebuie sa se prezinte cu preparatele lor pentru a fi degustate si notate de catre membrii juriului.
Concursul gastronomic are loc in cadrul 'Zilelor Municipiului Dragasani', care se desfasoara la sfarsitul acestei saptamani, pentru a sarbatori cei 488 de ani de la atestarea documentara a localitatii din sudul judetului Valcea, una dintre cele mai cunoscute zone viticole din Romania.
Valoarea carnurilor si ingredientelor premium puse la bataie depaseste 1.000.000 de euro. Va fi o...
Ambasador al sustenabilitatii, promotor al culturii romanesti si explorator al gusturilor locale,...
La GrillFest BBQ Arena 2025 powered by Auchan, se construieste un colt de Romania culinara &mdash...