Consumul de carne de pasare va creste cu 15 milioane de tone in urmatorii 8 ani

Consumul de carne de pasare va creste cu 15 milioane de tone in urmatorii 8 ani


Tarile in curs de dezvoltare vor sprijini productia si consumul de carne de pasare din intreaga lume, adaugand 21% in volum la nivelul consumului raportat in 2016.

In urmatorii 8 ani, cererea de carne de pasare in aceste tari va ajunge la aproape 88 de milioane de tone pe an, un plus 15 milioane de tone fata de cifrele din 2016, scrie EuroMeatNews.com.

 

In acelasi timp, se estimeaza ca tarile dezvoltate vor inregistra o crestere a consumului de 9%, in timp ce media globala este de 16%.

 

Schimbarea dietei si preturile accesibile pentru carnea de pasare vor incuraja locuitorii tarilor in curs de dezvoltare sa consume mai mult, potrivit unui analist FAO. De exemplu, se prevede ca America Latina si statele din Caraibe sa ajunga la un consum de 34,6 kilograme de carne de pasare pe cap de locuitor pana in 2030.

 

Pentru a raspunde cererii in crestere, perspectivele FAO arata ca productia mondiala de carne de pasare va creste cu aproape 16,5% fata de media anului 2016 pentru 2016-18 si 2028, putin mai lent decat prognoza de crestere de 18% pentru perioadele 2015-17 si 2027 din ultimul raport al perspectivei agricole.

 

Datorita cresterii mai lente a consumului de carne si a ofertei mai mari , insotita de preturile mai mici ale cerealelor pentru furaje in raport cu deceniul trecut, se preconizeaza ca preturile reale ale carnii de pasare vor scadea la jumatatea perioadei. Preturile reale ale carnii de pasare, potrivit FAO, vor scadea sub 900 de dolari pana la aproape 860 de dolari pe tona metrica / greutatea produsului pana in 2028. Neajustate pentru inflatie, se asteapta ca preturile nominale ale carnii de pasare sa creasca usor in urmatorul deceniu.

 

Previziunile Comisiei Europene arata de asemenea o crestere lenta a volumului de productie de carne de pasare, pana la 15,5 milioane de tone, fata de 14,9 milioane de tone in 2018.



Poti fi interesat si de