Consumul de carne de porc in UE a crescut, in 2017

Consumul de carne de porc in UE a crescut, in 2017


Preparatele din carne de porc au inregistrat o crestere a valorii de piata in intreaga Uniune Europeana in 2017, iar vanzarile de carne proaspata de porc au aratat de asemenea semne de ameliorare, dar numai in Europa de Sud, potrivit celei mai recente analize a Consiliuui Agriculturii si Dezvoltarii Horticole (AHDB).

Analistul AHDB, Bethan Wilkins, spune ca pietele de carne proaspata de porc din Spania si Italia au inregistrat o crestere a valorii anul trecut. In Spania, volumele vanzarilor au fost in mare parte stabile, iar cresterea valorii s-a bazat pe o crestere cu 3% a preturilor medii de vanzare cu amanuntul. In Italia, cresterea valorii de piata a fost influentata atat de cresterea preturilor, cat si de cresterea volumului vanzarilor, se arata in analiza preluata de euromeatnews.com.

 

In Germania si Franta, vanzarile de carne proaspata de carne de porc au scazut atat in ??volum, cat si in valoare. In Germania, dupa cum a explicat analistul AHDB, volumul vanzarilor a fost deosebit de mare, in crestere cu 6% de la an la an. Analistul AHDB spune ca declinul poate fi din cauza cresterii popularitatii in randul consumatorilor germani de carne de vita. La carnea de vita s-a raportat o crestere a volumelor de vanzari cu 10% in 2017 fata de anul precedent. Totusi, „spre deosebire de carnea de porc, preturile la carnea de vita au fost usor mai scazute in 2017, iar imbunatatirea competitivitatii relative a preturilor la carnea de vita ar fi putut contribui la vanzari”, a concluzionat Bethan Wilkins.

 



Poti fi interesat si de