Conventii de lucru pentru facilitarea accesului la finantare al fermierilor

Conventii de lucru pentru facilitarea accesului la finantare al fermierilor


Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a incheiat doua conventii de lucru cu EximBank in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013.

Acestea privesc unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale, zootehnice si acvaculturii, potrivit unui comunicat al institutiilor.

 

"Mediul rural romanesc are un potential economic in crestere care poate fi corelat cu interesul finantatorilor si al FNGCIMM. Prin incheierea conventiilor de lucru cu EximBank avem convingerea ca obiectivele comune cu partenerii nostri orientate catre sustinerea finantarii beneficiarilor din zonele rurale, precum si valorificarea potentialului din agricultura romaneasca, vor contribui la diversificarea activitatilor lucrative si la crearea de noi locuri de munca, cu efect direct in imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor acestor comunitati locale", a declarat Gheorghe Lapadat, director general al FNGCIMM.

 

FNGCIMM va garanta in procent de pana la 80% din valoare - maximum 2.400.000 euro - creditele acordate de catre institutiile finantatoare beneficiarilor eligibili, care desfasoara activitati in domeniul agricol, vegetal, zootehnic sau al acvaculturii sau care deruleaza proiecte de investitii cu finantare prin PNDR 2014 - 2020 si POPAM 2014 - 2020. Garantia se obtine la solicitarea bancii, in baza unei finantari aprobate.

 

"Cautam intotdeauna sa oferim clientilor nostri solutii de finantare care sa le dezvolte business-ul si stim ca una dintre preocuparile principale ale antreprenorilor care cauta sustinere financiara este identificarea garantiilor. Am incheiat aceste conventii cu FNGCIMM tocmai pentru a putea contribui la consolidarea agribusiness-ului romanesc intr-un context in care agricultura romaneasca este in plina dezvoltare, iar antreprenorii au nevoie de solutii de creditare specializate care sa favorizeze cresterea productivitatii si, implicit, a afacerilor", a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

 

Pana in prezent, FNGCIMM a semnat Conventii de lucru pentru acordarea garantiilor in baza OUG 43/2013 cu patru banci, respectiv Libra Internet Bank, First Bank, OTP Bank Romania si EximBank.

 

Beneficiarii eligibili pentru acest mecanism de garantare sunt fermierii care desfasoara activitati in domeniul agricol vegetal/zootehnic sau al acvaculturii.

 

Sunt eligibili si beneficiarii programelor PNDR 2014 - 2020 si POPAM 2014 - 2020 pentru finantarea proiectelor de investitii.Poti fi interesat si de