Corteva a produs peste 2 milioane de unitati de seminte in statia din Afumati

Corteva a produs peste 2 milioane de unitati de seminte in statia din Afumati


Statia de productie a semintelor a companiei internationale de agricultura Corteva Agriscience, situata in Afumati, judetul Ilfov, a incheiat cu succes sezonul de productie agricola din 2023. Peste 2 milioane de unitati de seminte de porumb si floarea-soarelui au fost produse pentru sezonul urmator pe o suprafata de peste 11.000 de hectare.

In acest an, au fost recoltati si sunt in curs de procesare un total de 42 de hibrizi de porumb, 7 hibrizi de floarea-soarelui si un soi de soia. La statia de la Afumati a Corteva Agriscience, hibrizii produsi in Romania sunt procesati si utilizati pentru peste 20 de tari diferite din Europa, cu cel mai mare volum in Romania, Bulgaria, Polonia, dar si in Ucraina, Franta si Ungaria. In plus, in vara acestui an, au fost tratate si insacutite 32.000 de unitati de rapita care alimenteaza in principal piata din Romania si Republica Moldova, contribuind la cresterea si dezvoltarea durabila a agriculturii in aceste tari.

 

„Corteva investeste constant in dezvoltarea capabilitatilor oamenilor si echipamente de ultima generatie la statia din Afumati. Angajamentul nostru se extinde la sustinerea fermierilor romani in atingerea rezultatelor optime din punct de vedere al productivitatii, prin valorificarea tehnologiilor inovatoare in Romania. Echipa noastra dedicata vine cu o expertiza extinsa, cu un accent deosebit pe siguranta si protectia muncii, prin care asigura desfasurarea fiecarei operatiuni intr-un cadru sigur pentru obtinerea unor rezultate superioare” a declarat Jean Ionescu, Country Leader Romania si Republica Moldova, Corteva Agriscience.

 

Inaugurata in 2002, statia de conditionare de la Afumati reprezinta un simbol al inovatiei si excelentei in procesarea semintelor. Cu o investitie care depaseste 74 de milioane de euro in cei 21 de ani de existenta, unitatea de productie este echipata cu utilaje de ultima generatie, inclusiv sortere optice si masini de tratare performante. Sustinuta de o echipa dinamica de aproximativ 300 de angajati permanenti si sezonieri, statia asigura un ciclu de productie fara probleme pentru hibrizii Pioneer®.

 

Fabrica Corteva din Afumati este una dintre cele mai mari si moderne facilitati de productie Corteva din lume, este cea mai mare statie de procesare a semintelor din Romania, producand seminte de porumb, floarea-soarelui, soia si rapita cu tehnologii avansate pentru clienti de pe intreg teritoriul Europei, iar de curand si Asia. Fabrica Corteva din Afumati foloseste tehnologii avansate pentru a aplica semintelor de porumb si floarea-soarelui tratamente, care stimuleaza cresterea si sanatatea plantelor, oferind fermierilor solutii inovatoare si sustenabile.

 

Cu o investitie suplimentara de 14 milioane de euro in 2021, fabrica Corteva din Afumati si-a extins capacitatea de productie de seminte de floarea-soarelui, soia si rapita, pentru a raspunde cererii tot mai mari din partea fermierilor, la nivel national si international.

 

Aceasta facilitare ramane un simbol al investitiilor sustinute, progresului tehnologic si dedicarii colaborative, servind drept model global pentru productia moderna de seminte. Anual, Corteva Agriscience lanseaza in medie 10 hibrizi de porumb si floarea-soarelui pe piata din Romania, cu un ciclu de lansare foarte rapid. Un hibrid premium in portofoliul Corteva ramane pe piata timp de maximum 5 sau 6 ani, dupa care este inlocuit pentru a oferi solutii adaptate nevoilor fermierilor in conditiile climatice in schimbare.



Poti fi interesat si de