Criza COVID-19 de la Tonnies loveste producatorii germani de porc

Criza COVID-19 de la Tonnies loveste producatorii germani de porc


Fermele se supraglomereaza cu 100.000 capete lsaptamanal, dupa inchiderea abatorului de la Rheda.

Focarul epidemic de COVID-19 descoperit in urma cu doua saptamani la abatorul Rheda detinut de compania germana Tonnies are un impact major asupra crescatorilor de porci din Germania si din tarile limitrofe.
Peste 1.500 de angajati ai companiei au fost depistati ca fiind infectati cu noul coronavirus, iar conducerea Tonnies a decis inchiderea unitatii pana la stabilire unor noi regului de securitate pentru angajati. In mod normal, abatorul firmei Tonnies din districtul Guetersloh proceseaza intre 12% şi 14% din efectivele de porci din Germania, fiind o parte importanta a sectorului carnii de porc, a subliniat Asociatia crescatorilor de porci din aceasta tara. Pana acum nu a fost anunţata o data la care abatorul va reincepe sa functioneze, informeaza Agerpres.
"Fiecare saptamana in care abatorul este inchis inseamna aproximativ 100.000 de porci care trebuie sa ramana in ferme chiar daca sunt gata de sacrificare. Crescatorii de porci sunt victime ale inchiderii abatorului", a precizat Asociatia. O parte din productie era directionata catre piata din China, dar imediat dupa descoperirea focarului COVID-19, autoritatile de la Beijing au blocat importurile de carne de la producatorul german.

Din primele analize efectuate in fabrica, instalatia de climatizare poate fi una din cauzele infectarii masive a personalului, asa cum si nerespectarea masurilor de distantare sociala in spatiile de cazare pentru angajati pare sa aiba un rol in raspandirea virusului.

 Poti fi interesat si de