Daea: Autoritatile pot gestiona masurile de comercializare a carnii de miel de catre fermieri

Daea: Autoritatile pot gestiona masurile de comercializare a carnii de miel de catre fermieri


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat, joi, la Cluj, ca autoritatile sanitar-veterinare si cele locale vor lua masurile necesare pentru ca fermierii sa poata valorifica carnea de miel in perioada aceasta de dinaintea sarbatorilor pascale, chiar daca Romania a trecut in ultimele luni prin incercarea pestei porcine.

Ministrul Agriculturii a spus ca desi unele localitati se afla sub restrictie, munca crescatorilor de animale trebuie respectata.

 

"Acum este acest necaz in tara, care a avut un varf foarte ridicat (al pestei porcine - n.red.)... In tara mai sunt inca zone care sunt sub restrictie. (....) Directiile sanitar-veterinare si cele agricole, in intelegere deplina cu autoritatile - prefecturile si primarii - pot gestiona intr-o liniste deplina acest moment formidabil pentru tara. Fiecare om doreste sa sacrifice un miel, fiecare om vrea sa manance o bucata de carne de miel sau o ciorba, asa cum este traditia si cum exista acest sentiment al respectului fata de munca oamenilor, stiindu-se ca ei acum cauta valorificare. Daca nici acum nu vand mieii, atunci cand ii mai vand, daca nu la Pasti. De aceea, masurile sunt, pentru fiecare loc in parte, pentru fiecare directie sanitar-veterinara in parte, sa se puna de acord cu primariile pentru a stabili locurile de comercializare a animalelor respective, pentru a da liniste acestui moment", a spus Daea.Poti fi interesat si de