Danish Crown raporteaza o crestere spectaculoasa a profitului

Danish Crown raporteaza o crestere spectaculoasa a profitului


Grupul danez Danish Crown a incheiat prima perioada a anului cu o crestere de 46% a profitului, insa ar putea fi lovit in plin de criza COVID-19.

Primele sase luni ale anului fiscal 2019/2020 au fost cele mai bune din istoria Danish Crown, au declarat reprezentantii companiei intr-un comunicat de presa. Cu toate acestea, la scurt timp dupa aceasta, criza COVID-19 a inceput sa afecteze rezervele financiare ale companiei, a declarat Jais Valeur, CEO-ul grupului Danish Crown.

„Am avut o perioada foarte buna, cu progrese solide, bazandu-ne pe o combinatie intre vanzari mari de carne de porc catre China, separarea de Tulip Ltd. in Marea Britanie si, nu in ultimul rand, pe performante in general. Acum ne dedicam toate resursele pentru a traversa in siguranta criza coronavirus”, a declarat Jais Valeur, CEO-ul grupului.

 

Veniturile au crescut cu 18%, de la 3,6 miliarde de euro in 2018/19, la 4,2 miliarde de euro, determinate in special de o crestere a pretului carnii de porc. Profitul operational a crescut cu 43%, de la 163 milioane de euro, la 234 milioane de euro, in timp ce profitul net a crescut cu 46%, de la 128 milioane de euro, la 186 milioane de euro. Preturile mari la carnea de porc pe piata asiatica au sustinut performantele financiare ale companiei.

 

Piata carnii de vita nu a cunoscut cresteri, preturile ramanand stabile, dar la un nivel scazut. In timp ce Danish Crown Beef a cunoscut in mare parte imbunatatiri la nivel operational, izbucnirea crizei COVID-19 a provocat o mare incertitudine.

 

Starea de urgenta instituita in aproape toate colturile lumii, ca raspuns la COVID-19, va avea un impact major asupra castigurilor Danish Crown in a doua jumatate a anului.Poti fi interesat si de