Declin accentuat pe piata globala de carne de porc

Declin accentuat pe piata globala de carne de porc


Productia se va prabusi cu 8 procente, apreciaza FAO, dar comertul international se va intensifica.

Productia globala de carne de porc se va diminua cu 8% in 2020, ca urmare a impactului pestei porcine africane in populatia de suine din regiunea asiatica, dar si din cauza efectelor epidemiei de coronavirus in tari precum Statele Unite sau Brazilia.
In Asia, declinul se va remarca in continuare in populatia suina Chinei (-20%), Vietnam (-15%) sau Filipine (-8%).
In acelasi timp, tot China va reprezenta motorul comertului cu carne, importurile reprezentand o prioritate petru guvernul de la beijing, nevoit sa tina sub control inflatia in sectorul alimentar si sa evite o criza dramatica a carnii pe piata interna.
Conform analistilor britanici, importurile de carne de porc la nivel global vor creste cu 12% in acest an, China fiind responsabila cu o crestere de 42% in volumele de carne de porc importata, comparativ cu anul trecut. Alte piete importante pe care se va constata o cerere in crestere pentru carnea de porc vor fi Vietnam (+65%), Ucraina (+55%), Filipine (+26%) si Chile (+15%).
Exporturile de carne de porc vor fi sustinute de producatorii europeni, britanici, bazilieni, dar si de cei din zona nord-americana: SUA, Mexic, Canada. Cu o cerere in crestere si o productie scazuta, preturile la carnea de porc ar putea creste cu 35 pana la 40 de procente pana la sfarsitul anului, in acest moment stagnand din cauza supraproductie din ferme si a problemelor logistice si de procesare ridicate de virusul COVID-19. De asemenea, reducerea consumului de carne de porc in pietele dezvoltate va sustine cresterea volumelor exportate pe pietele din Asia.



Poti fi interesat si de