Delhaize a lansat un sortiment de carne de vier
Miercuri, 20 Iunie 2018
Miercuri, 20 Iunie 2018
Acest tip de carne a devenit disponibil in toate supermarketurile din cadrul grupului belgiano-olandez Ahold-Delhaize.
Ideea principala din spatele conceptului este ca sunt folositi doar vieri Piétrain, selectati special de compania de reproducere PIC. Modul de hranire a animalelor, cu rapita si furaje cultivate local, aduce beneficii pentru bunastarea porcilor, iar carnea devine mai aromata, datorita surplusului de acizi grasi omega 3.
Aproximativ 45% din carcasa va fi vanduta la raionul cu carne proaspata, iar 55% va fi disponibila in magazine sub forma de produse procesate. Producatorii de porc, companiile pentru hrana animalelor, precum si abatoarele care ar dori sa se alature conceptului, trebuie sa se alature Asociatiei de Sanatate Agricola (HFA) si sa produca in conformitate cu normele lor.
Producatorii de porci vor primi un bonus de 3,59 euro pentru un animal. Din aceasta suma, 2,59 euro reprezinta compensatia pentru costurile mai ridicate ale furajelor.
Potrivit ministrului flamand al bunastarii animalelor, Ben Weyts, conceptul reprezinta un pas important in acest domeniu.
„Estimam ca fiecare familie va aloca intre 750 si 1.000 de lei pentru masa de Paste, iar pe...
Astfel, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si moto...
Raftul cu Bunatati Locale ofera gustul autentic si sanatos al unor produse proaspete d...