Demisii la nivel inalt. Lidl si Kaufland au ramas fara conducere

Demisii la nivel inalt. Lidl si Kaufland au ramas fara conducere


O serie de demisii din cadrul echipelor de conducere au zguduit grupul Schwarz, care detine retelele de magazine Lidl si Kaufland.

Pe 2 aprilie, Jesper Hojer si-a depus demisia din functia de CEO al Lidl, cu efecte imediate. Plecarea lui vine mai putin de trei saptamani dupa ce Patrick Kaudewitz, CEO al lantului de supermarketuri Kaufland al lui Schwarz, a demisionat pe neasteptate, scriu publicatiile tagesspiegel.de si winsightgrocerybusiness.com.

 

In ultimii doi ani, Hojer, de origine daneza, a ocupat cea mai importanta pozitie executiva din cadrul Lidl, la sediul din Neckarsulm, Germania. Compania opereaza peste 10.000 de magazine de tip discount in 29 de tari.

 

Potrivit oficialilor Lidl, Hojer a demisionat pentru a petrece mai mult timp cu familia sa. Ignazio Paterno, director adjunct al departamentului de achizitii al companiei si fost director executiv al diviziei Lidl din Italia, asigura interimatul.

 

O alta lovitura grea pentru grupul Scwarz a fost plecarea sefului Kaufland, Patrick Kaudewitz. Acesta a demisionat la jumatatea lunii martie din motive personale.

 

Astfel, CEO-ul grupului Schwarz, Klaus Gehrig, a preluat temporar controlul asupra lantului Kaufland, in timp ce se cauta un inlocuitor pentru Kaudewitz.

 

Potrivit surselor, Gehrig este mana dreapta a proprietarului grupului, Dieter Schwarz, cel mai bogat om din Germania. In 2017, Hojer l-a urmat la conducerea Lidl pe Sven Seidel, dupa ce acesta din urma a demisionat dupa un conflict cu Gehrig.Poti fi interesat si de