Detectoarele de metale va protejeaza consumatorul si marca!

Detectoarele de metale va protejeaza consumatorul si marca!


Protectia consumatorului si a marcii sunt motivele principale pentru care sunt utilizate detectoarele de metale in industria alimentara. In plus, anumite standarde din industria alimentara, cum este IFS, solicita existenta unui proces bine stabilit pentru detectarea contaminantilor.

De ce se folosesc DETECTOARELE DE METALE in industria alimentara?

 

Detectoarele de metal va asigura o protectie eficienta impotriva contaminantilor metalici si deci conformitatea cu standardul.

 

Chiar daca, in timpul procesului de productie, se lucreaza cu cea mai mare atentie pentru eliminarea oricaror posibile corpuri straine, contaminarea nu se poate fi exclusa integral. De la faptul ca aceste particule metalice pot fi continute de materia prima sau ca anumiti contaminanti metalici se pot desprinde din echipamente, trebuie luate toate precautiile ca aceste particule sa nu ajunga in piata si sa nu provoace leziuni consumatorilor. Iar orice neplacere cauzata consumatorului determina pierderea increderii clientilor, o imagine negativa a marcii si se poate transforma in amenzi, cereri de despagubiri si retururi costisitoare.

 

Detectoarele de metale pentru alimente sunt cele care asigura o protectie eficienta impotriva contaminantilor metalici ferosi, neferosi (aluminiu, cupru etc.) si inox pentru aplicatii si produse diferite, cum ar fi inspectia produselor lichide sau vascoase (lactatele, gem etc), a carnii si mezelurilor, in industria panificatiei pentru inspectia painii si a altor produse, pentru inspectia fructelor, legumelor dar si a produselor cu cadere libera ca orez, condimente, zahar etc.

 

Imark Sistem este partener pentru Romania al CEIA, companie recunoscuta pe plan mondial in domeniul detectoarelor de metale, cel mai mare producator de astfel de echipamente din lume, cu mai mult de 50 de ani experienta pe piata. Detectoarele de metale CEIA identifica contaminantii metalici prezenti accidental in produsele alimentare si non-alimentare, cu niveluri de sensibilitate, imunitate la interferente si viteze de raspuns care depasesc cele mai stricte standarde de control al calitatii.

 

imark2_3

 

Care este tehnologia folosita de CEIA pentru detectoarele de metale?

Abordarea CEIA in dezvoltarea detectoarelor sale a fost de a utiliza cele mai avansate tehnologii electronice si mecanice: analiza digitala a semnalului cu automatic balancing, new global auto-learn system, capacitatea de actualizare a software-ului si utilizarea materialelor de inalta calitate.

 

Conforme HACCP si GMP, detectoarele de metale CEIA sunt certificate ISO 9001 si construite din materiale aprobate de CE si FDA.

 

Gama de detectoarele de metale CEIA echipate cu tehnologia inovatoare MultiSpectrum selecteaza şi utilizeaza automat, in acelaşi timp, o gama de frecvenţe de detecţie adaptate atat produsului cat si ambalajului acestuia, pentru o compensare maxima a interferentelor create de produs si ambalaj. Aceasta permite, in anumite conditii, detectia metalelor pentru produsele dificile şi/sau a produselor ambalate in folie metalizata si ofera cel mai bun nivel de detectie comparativ cu alte echipamente de pe piata.

 

Gama de detectoare de metale de la CEIA acopera un spectru larg de aplicatii: materie prima, produse ambalate, produse cu cadere libera (orez, zahar, condimenete etc), produse lichide sau vascoase (marmelada, produse lactate, carne tocata etc). 

 

Detectoare de metale industriale (multi frecventa/Multi-Spectrum) de la Ceia 

 imark3_1

 

Detectoarele de metale de la Ceia pentru alimentarea gravitationala (sisteme integrate pentru produse cu cadere libera, cu detector de metale si supapa de rejectie)

 

imark4_1

 

Detectoarele de metale Ceia pentru conducte (sisteme integrate pentru produse lichide si vascoase)

 

imark5

 

Detectoare de metale Ceia configurate cu banda transportoare integrata cu detector de metale cu / fara diferite tipuri de sisteme de rejectie pentru produsele ambalate.

 

imark 6

 

Cu experienta de peste 15 ani pe piata, Imark Sistem va ofera solutii pentru automatizarea fluxului dumneavoastra tehnologic, cu calitate si eficienta dovedite in timp.

 

Va asteptam si la standul Imark Sistem sa descoperiti in detaliu solutiile noastre pentru industria carnii si alimentara in general!
Pentru orice alte detalii va rugam va rugam sa ne contactati la office@imarke.ro.

 

Imark Sistem este prezent in cadrul expozitiei Carnexpo in standul 9, pavilion A dar si in parcarea exterioara, cu expozitia mobila Wipotec Show Truck, in cadrul parcursului ei in Europa, un camion modern in care puteti testa live solutii inovatoare de inspectie a calitatii.

 

Pentru detalii si programari va rugam folositi urmatorul link                

 Poti fi interesat si de