Dezinfectia foliei termoformabile – esentiala pentru mentinerea calitatii produselor din carne

Dezinfectia foliei termoformabile – esentiala pentru mentinerea calitatii produselor din carne


In ceea ce priveste carnea si produsele din carne, ambalajul este vital pentru mentinerea calitatii si sigurantei produsului final. Ambalajele pot fi dezinfectate folosind o varietate de metode, insa, in comparatie cu procedeele chimice, dezinfectia cu tehnologia luminii ultraviolete UV-C este o metoda ecologica, eficienta si economica, ce nu afecteaza calitatea produselor alimentare.

Tehnologia luminii ultraviolete UV-C este folosita de peste 100 de ani pentru dezinfectia aerului si a suprafetelor generale, insa compania BIOCOMP din Iasi a dezvoltat o serie de aplicatii profesionale, adaptate industriei carnii si personalizate pe echipamente si spatii de lucru. Astfel, BIOCOMP este singura companie din Romania care ofera o solutie ecologica si profesionala pentru dezinfectia foliei alimentare termoformabile.

 

Dispozitivul biocid CLEAN FOIL, ce foloseste tehnologia luminii ultraviolete UV-C, este un dispozitiv profesional special creat pentru a raspunde nevoilor de biosecuritate din industria carnii. Dispozitivul este utilizat pentru dezinfectia foliei alimentare termoformabile, inainte de ambalare, avand o eficienta maxima impotriva agentilor patogeni precum Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Salmonella, Campylobacter jejuni, Toxoplasma gondii s.a. Datorita principiului unic de actiune, dispozitivul CLEAN FOIL impiedica dezvoltarea agentilor patogeni dupa ambalare si contribuie la extinderea perioadei de proaspat cu pana la 100%.

 

Dispozitivul biocid CLEAN FOIL este fabricat din inox si este dotat cu tuburi biocide cu teaca de protectie din Teflon, ce previne imprastierea cioburilor in cazul spargerii accidentale. Produsul este unul personalizat - dimensiunea si puterea instalata sunt adaptate prin proiectare la conditiile specifice ale fiecarui client, pentru dezinfectia foliei de orice dimensiune, la orice viteza de deplasare. Odata montat, acest dispozitiv permite desfasurarea normala a programului, fara intreruperea fluxului de lucru.

 

Dispozitivul biocid CLEAN FOIL este parte a sistemului de Biosecuritate Ecologica Integrata® cu tehnologia luminii ultraviolete UV-C, concept unic dezvoltat de compania BIOCOMP. Mai multe informatii despre Biosecuritatea Ecologica Integrata® puteți afla accesand pagina: https://biocomp.ro/biosecuritate-ecologica-integrata-biocomp/.Poti fi interesat si de