Dimitrie Musca acuza: Daea si seful DSVSA Arad sunt cei mai mari criminali!

Dimitrie Musca acuza: Daea si seful DSVSA Arad sunt cei mai mari criminali!


Dimitrie Musca, proprietarul Combinatului Agroindustrial Curtici, face acuzatii grave la adresa ministrului Agriculturii, Petre Daea, si autoritatilor din Arad ca nu au luat masuri si pesta porcina s-a extins.

In urma cu cateva zile, complexul de purcei de la Olari al fermierului a intrat in zona de supraveghere, astfel ca niciun purcel nu mai poate fi scos pe poarta fermei.

 

„La Complexul Agroindustrial Olari, avem o maternitate cu 900 de scroafe si un efectiv de peste 7.000 de porci. In fiecare luna, avem o productie medie de 2.000 de capete, cu o greutate de 25-30 kg fiecare, care trebuie sa iasa pe poarta fermei. Nu avem conditii de cazare pentru ei, dar fiind pe o raza mai mica de 10 km fata de cele doua localitati afectate de PPA (Cintei si Nadab – n.r.), nu mai avem ce face. Suntem in zona de supraveghere si nu ne mai lasa sa livram. De la data ultimului focar trebuie sa treaca 30 de zileˮ, a declarat ing. Dimitrie Musca.

 

Proprietarul CAI Curtici spune ca toti porcii din exploatatia de la Olari sunt sanatosi si respinge ideea uciderii lor. Cu riscul de a fi arestat, fermierul spune ca va deschide portile fermei pentru ca purceii sa plece.

 

„Eu le-am spus, daca vor imi pot pune catusele, pentru ca eu nu ma duc sa ii omor. Stim cine e de vina, ce se intampla, sa se duca ei sa ii omoare, pentru ca nu ma lasa sa ii vand si va trebui sa fie omorati. Asta desi ferma de la Olari este indemna de orice boala, pentru ca este de reproductie, porcii sunt adusi din Anglia. Nu am ce face decat sa le dau drumul. Risc sa ma bage in puscarie, dar eu nu omor porcii care nu au nicio boalaˮ, a spus Dimitrie Musca.

 

Fermierul este furios ca nimeni nu a tinut cont de avertismentele sale si de propunerea de a se dispune impuscarea tuturor porcilor mistreti, care au raspandit virusul PPA in toata tara.

 

„La noi se stie cauza, se stiu vinovatii, totul a pornit de la mistreti, nu s-a vrut impuscarea lor, iar organele abilitate nu si-au facut datoria. Petre Daea este criminalul numarul 1. Le-am spus si lui Daea si presedintelui tarii ca porcii vin din Ucraina in forta. E prea greu sa imprejmuim cu graduri si am propus sa se impuste mistretii pe o suprafata de 30-40 km de granita. Nu au vrut sa faca asta. Apoi, ii puteau impusca atunci cand au aparut in Delta Dunarii. La Arad, nici acum nu avem zona de protectie. Daea mi-a spus ca a luat masuri. Ce masuri a luat? Alt criminal este ministrul Mediului, pentru ca exista dispozitie de 0,5 mistreti pe kilometru patrat sau un mistret la 2 kilometri, si nu s-a facut nimic pana la aceasta data sa impuste mistretii. Acesti vinovati ar trebui deferiti justitiei si sa faca inchisoare pe viataˮ, a adaugat proprietarul CAI Curtici.

 

Acesta este de parere ca la fel de vinovati sunt directorul AJVPS Arad, pe al carui fond de vanatoare au fost confirmate cazuri de PPA la mistreti, dar si seful DSVSA Arad, care a incercat sa ascunda probele.

 

In localitatile Cintei si Nadab, unde au fost confirmate mai multe focare de PPA, s-a dispus uciderea tuturor celor aproximativ 900 de porci din gospodarii.

 

„Cand s-a luat decizia, primarul localitatii i-a avertizat pe oamenii din sat ca vor ramane fara porci, sa ii taie. Erau 900 de capete, acum sigur au disparut toti si sunt bagati la congelatoare. In cele doua localitati s-au eliminat porcii, dar nu s-a dispus uciderea mistretilor din padurea Somos, care se afla la doar 2 kilometri de aceste localitati si care este pe malul Crisului Alb. Padurea are 700 ha si este plina cu sute de mistreti. A fost distrusa integritatea Romaniei, prin protejarea acestor animale. Dupa mistret, si omul a fost un vector de raspandire a pesteiˮ, a mai spus ing. Dimitrie Musca.

 

Proprietarul CAI Curtici avertizeaza ca in cativa ani industria carnii de porc va fi distrusa in totalitate: „Traim vremuri nespus de grele. Este o nebunie, vanatorii spun ca nu au voie sa impuste mistretii. Este un atentat la economia Romaniei, distrugem industria carnii de porc in totalitate. Importam acum 85% carne de porc, pretul creste in continuare, pentru ca este pesta si in China, iar chinezii vor cumpara toata carnea din Europa si din America, pentru ca ei sunt cei mai mari consumatori de carne de porc. In aceste conditii, pretul unei tone de carcasa de porc va creste in fiecare saptamana cu 50 si chiar 100 de euroˮ.Poti fi interesat si de