Exporturile de animale din UE au crescut, in prima jumatate din 2018

Exporturile de animale din UE au crescut, in prima jumatate din 2018


In prima jumatate a anului, exporturile de bovine din UE au fost cu 11% mai mari decat in ​​urma cu un an, Turcia absorbind aproape o treime din acestea. Se estimeaza ca importurile de animale din tara vor scadea in a doua jumatate a anului 2018 si la inceputul anului 2019, ca urmare a situatiei macroeconomice din Turcia, potrivit unei analize recente a Comisiei Europeane.

Libia, Libanul si Israelul au ramas piete traditionale pentru exportatorii europeni, iar recent, Algeria, Maroc si Tunisia si-au marit importurile, scrie euromeatnews.com.

 

Intre timp, in conformitate cu analiza din mai-iunie 2018, efectivul total de bovine din tarile cheie ale UE care produc carne de vita a fost cu 0,6% mai mic decat cu un an inainte. Spania, Suedia, Olanda si Italia sunt singurele tari care au continuat sa-si extinda efectivele.

 

Se estimeaza ca productia neta de carne de vita va creste cu 1,6% anul acesta si va stagna in 2019, preturile scazute descurajand producatorii sa-si extinda afacerea.

 

In viitorul apropiat, presiunea asupra preturilor va scadea datorita unei ample oferte interne si mondiale si a importurilor mai mari din UE.

 Poti fi interesat si de