Fermierii au depus jumatate de milion de cereri de plata in Campania 2021

Fermierii au depus jumatate de milion de cereri de plata in Campania 2021


Fermierii au depus un numar de 550.655 de cereri, pentru o suprafata de 3.793.501,08 hectare, in cadrul Campaniei de primire a Cererii Unice de Plata in anul 2021, informeaza Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Conform prevederilor OMADR nr. 46/01.03.2021 privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plata pentru anul 2021, campania se va incheia la data de 17 mai 2021.

 

In contextul pandemiei Covid 19, fermierii depun cererea prin mijloace electronice fara a se prezenta la Centrele judetene/locale APIA si/sau Centrul Municipiului Bucuresti.

 

“Chiar daca se utilizeaza suprafete de teren in diferite localitati sau judete se va completa o singura Cerere Unica de Plata. Informatiile detaliate pentru accesarea fiecarei scheme de plata/masuri de sprijin, inclusiv hartile si listele cu UAT eligibile pentru masurile de dezvoltare rurala, dar si ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate la Centrele APIA si pe site-ul Agentiei: www.apia.org.ro. Ca in fiecare an. APIA este alaturi de fermieri pe tot parcursul Campaniei si acorda tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea fondurilor europene si de la bugetul de stat”, se mentioneaza in comunicat.Poti fi interesat si de