File de somon infestat cu Listeria. Cumparatorii, sfatuiti sa nu il consume

File de somon infestat cu Listeria. Cumparatorii, sfatuiti sa nu il consume


Persoanele care au achizitionat file de somon afumat marca Auchan sunt anuntate sa nu il consume si sa aduca produsul la magazin, intrucat ar putea fi contaminat cu Listeria monocitogenes, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

Bacteria a fost depistata in urma unui control intern.

 

''In urma unui control intern, compania Auchan recheama articolul urmator: Pouce File de somon afumat 100 g, cod EAN: 5949084000153, produs in 16.01.2019, expira pe 01.03.2019. In urma analizelor efectuate la doua esantioane din cele cinci analizate s-a detectat Listeria monocitogenes. Persoanele care au achizitionat aceste produse sunt invitate sa nu le mai consume si sa se intoarca cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma", se arata in anuntul Auchan.

 

La inceputul lunii decembrie, retailerul retragea din acelasi motiv produsul "Auchan File de Somon de Alaska afumat 60 g".

 

Un anunt asemanator a fost facut pe 23 ianuarie si a apartinut retailerului Carrefour, care semnala retragerea de la comercializare de catre societatea NEGRO 2000 SRL a produsului "File de somon afumat 140 g", ca urmare a evidentierii prezentei Listeria monocytogenes.

 

Listerioza se poate manifesta cu simptome asemanatoare gripei, precum febra, dureri musculare, greata, voma si dureri gastrice. D asemenea, poate cauza probleme de sanatate daca persoana este insarcinata sau daca are un sistem imunitar slabit.Poti fi interesat si de