Firmele din sectorul agro-alimentar care angajeaza tineri someri primesc subventii

Firmele din sectorul agro-alimentar care angajeaza tineri someri primesc subventii


Angajatorii cu afaceri in domeniul agro-alimentar care vor recruta tineri cu varsta cuprinsa intre 16 si 29 de ani, someri, cu norma intreaga, vor primi pe o perioada de un an si jumatate, subventii in valoare de 75% din salariul angajatului.

Potrivit unui proiect pus in dezbatere publica de Ministerul Fondurilor Europene, angajatorii vor beneficia lunar, pentru o perioada de maximum 18 luni, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2023, pentru fiecare persoana angajata din aceasta categorie, de o suma reprezentand echivalentul a 75% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.250 lei.

 

In cazul in care persoanele mentionate sunt angajate pe posturi ale caror cerinte presupun studii medii, suma alocata va fi de cel mult 3.500 lei, iar pentru studii superioare, subventia va fi de pana la 6.000 lei.

 

Angajatorii vor avea obligatia mentinerii raporturilor de munca pentru o perioada minimum 6 luni de la data incetarii acordarii sprijinului financiar. In caz contrar, acestia vor fi obligati sa restituie, integral, sumele incasate pentru fiecare persoana pentru care a incetat raportul de munca. Nu vor beneficia de subventii institutiile si autoritatile publice, precum si angajatorii care la data solicitarii acordarii acestor sume se afla in faliment, dizolvare, lichidare sau care au activitatile suspendate sau restrictionate din alte motive decat cele generate de raspandirea COVID-19.

 

Banii pentru proiect vor fi alocati din fonduri europene nerambursabile, in limita a 243,6 milioane lei.Poti fi interesat si de