Focar de pesta porcina confirmat intr-o gospodarie din Vrancea

Focar de pesta porcina confirmat intr-o gospodarie din Vrancea


Zece animale au fost incinerate dupa ce un focar de pesta porcina a fost confirmat intr-o gospodarie din comuna Brosteni, a informat Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vrancea.

“In data de 30.09.2020, a fost confirmata prezenta virusului Pestei Porcine Africane intr-o exploatatie cu un numar total de 10 de porci, situata in localitatea Brosteni, comuna Brosteni, judetul Vrancea. In urma confirmarii diagnosticului de catre Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti - Laboratorul National de Referinta pentru Diagnostic si Sanatate Animala, serviciile veterinare au intervenit de urgenta. Pentru a preveni raspandirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Vrancea a dispus, conform planului de masuri adoptat, eliminarea porcilor din exploatatie prin evaluare, eutanasiere, ingropare sau incinerare si dezinfectie”, a informat DSVSA Vrancea.

 

Potrivit sursei citate, exploatatia din localitatea Brosteni a fost plasata sub supraveghere oficiala, au fost aplicate masuri de restrictie pentru circulatia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor si a mijloacelor de transport, precum si dezinfectia exploatatiei.

 

Ancheta epidemiologica este in desfasurare.Poti fi interesat si de