Fondurile de vanatoare din Botosani, depopulate de mistreti din cauza pestei porcine

Fondurile de vanatoare din Botosani, depopulate de mistreti din cauza pestei porcine


Populatia de mistreti din judetul Botosani a inregistrat o scadere drastica, pe fondul numeroaselor focare de pesta porcina africana, a declarat directorul Directiei Silvice, Marius Havris, in sedinta Colegiului Prefectural.

Potrivit acestuia, Directia Silvica administreaza noua fonduri de vanatoare, iar pe cinci dintre acestea mistretul a devenit o specie “extrem de rara”.

 

“O problema deosebita la nivelul directiei este cea a activitatii de vanatoare. Noi gestionam noua fonduri de vanatoare din cele 49 existente la nivelul judetului Botosani. Mai avem pana pe 15 mai de recoltat inca doi mistreti din cota aferenta anului trecut. Avem cinci fonduri de vanatoare care au fost afectate fie direct, fie sunt in zona tampon, unde populatia de mistreti a scazut drastic. Pe cele cinci fonduri, nu stiu daca in momentul de fata mai putem sa contam pe aceasta specie”, a afirmat Havris.

 

El sustine ca afectate puternic sunt fondurile cinegetice Romanesti, Paltinis, Trusesti, Tudora si Cordareni.

 

Directia Silvica a recoltat, in sezonul de vanatoare 2020- 2021, un numar de 60 de mistreti, in conditiile in care avea aprobate pentru recoltare 62 de animale.Poti fi interesat si de