Galati, aproape sa scape de pesta porcina africana

Galati, aproape sa scape de pesta porcina africana


Doua focare de pesta porcina africana mai sunt active in judetul Galati, la Draguseni si Balasesti, acestea urmand sa fie lichidate in scurt timp, a declarat seful Directiei pentru Agricultura Galati, Valentin Huciu.

Potrivit acestuia, Galati este judetul cu cei mai putini porci sacrificati din tara din cauza pestei porcine africane.

 

"Mai avem doar doua focare de pesta porcina la Draguseni si Balasesti. Ele vor fi lichidate in cel mai scurt timp. Judetul Galati este judetul cu cei mai putini porci sacrificati din tara", a spus Huciu.

 

Potrivit unor informari transmise de Prefectura Galati, focarele de la Draguseni si Balasesti au fost descoperite in luna aprilie. La Draguseni au fost eutanasiati opt porci, iar la Balasesti, patru.

 

De asemenea, Valentin Huciu, a precizat ca in fondurile de vanatoare de la Suceveni, Adam si Zatun au fost ucisi 31 de mistreti.

 

In luna ianuarie a mai fost descoperit un focar de pesta porcina africana in comuna Namoloasa, unde au fost ucisi preventiv 66 de porci aflati in in exploatatia non-profesionala a unui cetatean.

 

In judetul Galati au fost confirmate, anul trecut, 19 focare de pesta porcina africana, din care 15 la porci domestici si patru la porci mistreti, fiind eutanasiati preventiv 369 de porci domestici si 86 de mistreti.Poti fi interesat si de