Germania: Peste 600 de cazuri de pesta porcina africana la mistreti

Germania: Peste 600 de cazuri de pesta porcina africana la mistreti


Au fost gasite noi carcase de mistreti morti din cauza pestei porcine africane in Germania, iar numarul oficial de cazuri este de 615.

Pana acum, nu au fost depistate focare in randul populatiei de porci domestici, scrie EuroMeatNews.com.

 

Landul Brandenburg a raportat 596 de cazuri de pesta porcina africana la populatia de mistreti, in timp ce alte 19 cazuri au fost raportate in Saxonia. Ambele regiuni sunt aproape de granita poloneza, iar animalele care migreaza sunt cea mai probabila cauza a raspandirii virusului.

 

Primul caz de pesta porcina africana din Germania a fost raportat la jumatatea lunii septembrie a anului trecut. De atunci, tara a pierdut accesul la mai multe piete terte precum China, Japonia, Filipine si Coreea de Sud. Estimarile lansate in toamna vorbesc despre un volum intre 300.000 tone si 900.000 tone de carne de porc ramas pe piata UE. Potrivit celor mai recente perspective Rabobank, anul acesta vor fi stocuri mari de carne de porc pe piata UE, intrucat productia din Germania nu a fost adaptata noii realitati, confruntandu-se cu presiunile atat ale restrictiilor COVID-19, cat si ale restrictiilor impuse din cauza pestei.

 

Cu toate acestea, descoperirea de noi tulpini de PPA in China si cererea crescuta de carne de porc din Vietnam si Filipine ar putea usura presiunea pe piata de carne de porc din UE, mai ales ca alti principali producatori din blocul comunitar, precum Spania, Olanda, Danemarca, Franta, Italia si Belgia (declarate acum libere de pesta porcina) au inca acces la pietele terte.Poti fi interesat si de