Germania a inceput sa vanda masiv carne de porc in UE

Germania a inceput sa vanda masiv carne de porc in UE


Tara umple golurile lasate pe piata unica de alti mari exportatori catre tari terte, cum ar fi Spania si Danemarca.

Preturile porcilor au crescut la 1,40 euro per kilogram (greutate la sacrificare) de la 1,30 euro cat au fost in ultima saptamana din februarie, a declarat asociatia crescatorilor de animale din Germania VEZG, citata de Reuters.

 

Chiar daca tara a pierdut piete de export importante in Asia, scaderea cu 12% a productiei de porc in Italia si cresterea cererii de carne de porc din Polonia, Romania si Bulgaria par sa compenseze situatia creata de focarele de pesta porcina in populatia la mistreti din Germania, scrie EuroMeatNews.com.

 

"Exista un volum bun de vanzari de carne de porc germana catre alte parti ale UE, intrucat exporturile din alte tari europene catre China si alte parti din Asia sunt in crestere. Spania si Danemarca par sa faca vanzari mari catre Asia dupa ce Germania a fost eliminata din piata si Germania umple golurile din Europa ", a declarat un comerciant german pentru Reuters.

 

Germania a fost lovita de doua valuri de soc anul trecut - focarele COVID-19 in mai multe abatoare si interdictia aplicata pe pietele asiatice dupa descoperirea pestei porcine la mistreti. In ultimul trimestru al anului 2020, volumul de carne de porc care a ramas in tara a fost de 350.000 de tone, potrivit unei estimari a AGHDB. Pentru acest an, se asteapta ca 450.000 de tone de carne de porc sa fie livrate de Germania pe piata unica a UE.Poti fi interesat si de