Germania confirma noi cazuri de pesta porcina africana

Germania confirma noi cazuri de pesta porcina africana


Un caz de pesta porcina africana a fost confirmat la o ferma de porci din estul Germaniei, au anuntat autoritatile de la Berlin, transmite Reuters.

Cazul a fost confirmat la o ferma de crestere a porcilor din Greifswald, landul Mecklenburg-Vorpommern, a informat Ministerul Agriculturii.

 

China si alti cumparatori de carne de porc au interzis importurile de de carne de porc din Germania in septembrie 2020 dupa un caz de pesta porcina africana confirmat la animale salbatice, urmat apoi de cateva cazuri la animale de ferma.

 

Anuntul de joi va face mai dificila pentru Germania ridicarea restrictiilor de export, sustin analistii. Interdictia din China este inca in vigoare.

 

Porcii mistreti vin in Germania din Polonia si se crede ca ei raspandesc boala in landurile estice Brandenburg si Saxonia, unde s-au inregistrat mii de cazuri la la animale salbatice.

 

Guvernul german ia masuri pentru a tine sub control si a eradica pesta porcina africana in estul tarii prin reducerea populatiei de porci mistreti. Dar populatia numeroasa de porci mistreti, care se misca pe distante lungi, face dificila tinerea sub control a numarului de cazuri.



Poti fi interesat si de