Germania interzice subcontractarea in industria de prelucrare a carnii

Germania interzice subcontractarea in industria de prelucrare a carnii


Germania va ordona fabricilor de prelucrare a carnii sa nu mai foloseasca subcontractori si sa imbunatateasca standardele de igiena la locul de munca si la facilitatile de cazare, dupa ce mai mult de 600 de lucratori din aceasta industrie sunt infectati cu noul coronavirus, arata un proiect ce ar urma sa fie prezentat luni in sedinta de Guvern, transmite Reuters.

Cabinetul german urmeaza sa aiba luni o reuniune dedicata impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19), iar ministrul Muncii, Hubertus Heil, intentioneaza sa prezinte propunerile din acest proiect, consultat de Reuters.

 

Recentele focare cu noul coronavirus au atras atentia asupra unui sector dependent de muncitorii din Europa de Est, in special din Romania, angajati deseori de subcontractori si locuind in spatii de cazare inghesuite, in apropierea unitatilor de procesare.

 

“Igiena insuficienta si lipsa masurilor de siguranta, in special in spatiile de cazare si in timpul transportului, ar putea duce la infectii in randul angajatilor si prin urmare la focare periculoase”. Infectiile raportate la abatoarele din cateva landuri germane au fost insotite de rapoarte care precizau ca au fost ignorate standardele de igiena si masurile de distantare sociala, se arata in proiect.

 

Cel mai recent focar a fost inregistrat la fabrica din Coesfeld, landul Renania de Nord-Westfalia, dupa ce testarea in masa a relevat ca mai mult de un sfert dintre cei 1.000 de angajati erau infectati cu noul coronavirus. Infectii cu noul coronavirus au aparut si in abatoare si facilitati de procesare a carnii din alte landuri germane, printre care si Schleswig-Holstein din nord-vest.

 

Hubertus Heil urmeaza sa se intalneasca saptamana viitoare cu ministrul Muncii din Romania, Violeta Alexandru.Poti fi interesat si de