Germania raporteaza 86 de cazuri de pesta porcina la mistreti

Germania raporteaza 86 de cazuri de pesta porcina la mistreti


Numarul cazurilor de pesta porcina africana in Germania a crescut la 86, 15 dintre ele fiind confirmate in doar doua zile, in cursul saptamanii trecute.

Pana in prezent, virusul a fost depistat doar in populatia de mistreti, desi in zonele contaminate sunt mai mult de zece ferme comerciale, potrivit EuroMeatNews.com.

 

China si multe alte tari au interzis importurile de carne de porc din Germania in septembrie, dupa confirmarea primului caz de pesta, ducand la cresterea preturilor la carnea de porc pe piata chineza si scaderea preturilor din Germania.

 

Cu toate acestea, se asteapta ca o parte din cele 300.000 de tone care trebuiau transportate in China pana la sfarsitul anului sa fie livrate pe piata unica, unde si tari precum Romania, Bulgaria sau Polonia se confrunta cu cazuri de pesta porcina africana la mistreti si in ferme comerciale de porci.

 

Acest lucru a contribuit la mentinerea preturilor din Germania in ultimele saptamani, in ciuda opririi exporturilor catre Asia. Pe piata germana, pretul mediu la carnea de porc a scazut cu doar 14%, dar cererea continua din partea Chinei a crescut preturile pe pietele din Brazilia, Canada si SUA. Germania a avut o cota de 14% pe piata chineza si se asteapta ca lipsa sa fie acoperita de Brazilia, SUA, Spania, Canada si Olanda.Poti fi interesat si de