Grupul Baroncini, prezent la CARNEXPO Grill si IFFA 2022

Grupul Baroncini, prezent la CARNEXPO Grill si IFFA 2022


Cunoscuta ca una dintre cele mai reprezentative companii din sectorul de abatorizare si transare, Grupul Baroncini ne relateaza cum a fost influentata activitatea sa in ultimii doi ani. Implicarea companiei in diferite proiecte atat in Romania cat si in mai multe regiuni ale lumii, Europa de Est, Europa Centrala si America de Sud, va reprezenta un potential de crestere in urmatorii ani, spune Gabriele Utignani, CEO-ul Baroncini, intr-un interviu pentru INDUSTRIA CARNII.RO.

Automatizarea – o solutie de viitor

INDUSTRIA CARNII.RO: Cum au fost anii 2020-2021 pentru Grupul Baroncini si care au fost principalele provocari pe care le-ati intalnit?

Gabriele Utignani: Au fost doi ani in care am trecut prin mai multe stari. Perioada pandemiei ne-a unit mai mult ca echipa si am reusit sa trecem peste provocarile intalnite. Din fericire, avem printre clientii nostri grupuri mari de procesare a carnii care au dorit sa investeasca si in perioada dificila prin care am trecut cu totii. Astfel am reusit sa asiguram cheltuielile fixe ale companiei noastre.

 

I.C.: Cum va fi anul 2022 pentru grupul Baroncini?

G.U.: Se anunta unul bun, avem in desfasurare mai multe santiere in Romania dar si in Europa pentru linii de abatorizare si sali de transare. Am observat cum abatoarele din Romania vor sa aduca plus valoare carcaselor vandute prin intermediul transarii si ambalarii. Tocmai ce am pus in functiune sala de transare de 72 de tone porc/vita la compania Mercado din jud. Alba si urmeaza tot in acest an sa finalizam proiectul companiei Avastar din jud. Suceava.

 

I.C.: Care sunt principalele probleme pe care le intampina tehnologia alimentara in domeniul carnii si care sunt solutiile venite din partea grupul Baroncini pentru a le depasi?

G.U.: Provocarile sunt diferite de la regiune la regiune. In Europa de Est, de exemplu, lipsa personalului calificat este din ce in ce mai accentuata, tranzitand majoritatea in zona de Vest a Europei, desi salariile au crescut rapid in ultima perioada. Solutia este automatizarea. La acest moment putem oferi solutii pentru transare automata porc-vita-oaie, iar in viitor ne gandim sa dezvoltam trecerea de la liniile de sacrificare manuala la cele automate.

 

I.C.: Cum abordeaza grupul Baroncini sectorul de marketing in 2022, in special participarea la targurile expozitionale?

G.U.: Suntem bucurosi sa fim prezenti de fiecare data la aceste targuri expozitionale organizate atat la nivel national cat si international. Este un prilej bun sa relationam cu partenerii si beneficiarii nostri si totodata sa descoperim noi proiecte de viitor. Am participat si anul acesta la evenimentul CARNEXPO Grill, ce s-a desfasurat in perioada 5-6 mai, la Phoenicia Blue View din Olimp, si vom mai fi prezenti la targul international IFFA 2022 – stand B48, Pavilion Hall 9.1, din cadrul Centrului Expozitional Messe Frankfurt Venue GmbH, organizat in Germania in orasul Frankfurt., ce se va desfasura in perioada 14 Mai – 19 Mai 2022. Pentru invitatii, puteti cere mai multe detalii de la: Ciprian Stan – 0040 728 101 251 sau pe email la office@baroncini.ro



Poti fi interesat si de