Guvernul aloca 390 milioane de lei pentru sprijinirea sectorului de crestere a animalelor

Guvernul aloca 390 milioane de lei pentru sprijinirea sectorului de crestere a animalelor


Guvernul a aprobat o Hotarare prin care sectorul cresterii animalelor va beneficia in 2024 de o schema de ajutor de stat in valoare de aproximativ 390 milioane de lei, reprezentand credite de angajament si credite bugetare, informeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, valoarea totala a schemei de ajutor de stat pentru anul 2024 se incadreaza in plafonul total maxim al schemei de ajutor de stat pentru perioada 2023-2027, care este de peste 561,571 milioane lei.

 

'In urma actului aprobat in sedinta de astazi, speciile taurine, bubaline, porcine si ecvine vor beneficia de 120,7 milioane lei, iar pentru speciile ovine si caprine va fi prevazuta suma de 269 milioane de lei. Ajutoarele sunt furnizate sub forma de servicii subventionate microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii, respectiv intreprinderilor individuale si familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care detin atestat de producator dupa caz, precum si persoanelor juridice care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei de produse agricole', se mentioneaza in comunicat.

 

Fondurile vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in limita sumelor aprobate prin legile bugetare anuale.



Poti fi interesat si de