Importurile de carne ale Chinei, la cel mai scazut nivel din ultimele 20 de luni
Marti, 09 Noiembrie 2021

Marti, 09 Noiembrie 2021
China a achizitionat 664.000 tone de carne in octombrie, in scadere cu 12,8% fata de perioada similara din 2020, cel mai redus nivel din februarie 2020, a informat Adminstratia Generala a Vamilor. In septembrie, importurile s-au situat la 694.000 tone de carne.
In primele zece luni din 2021, importurile de carne ale statului asiatic s-au situat la 8,05 milioane tone, un declin de 1,5% fata de perioada similara din 2020.
Carnea de porc are cea mai mare pondere in importurile de carne ale Chinei, dar preturile interne au scazut anul acesta, in urma majorarii productiei, care fusese afectata de devastatoarea epidemie de pesta porcina africana.
Pesta porcina africana, mortala pentru porci, a izbucnit in China in 2018. In decurs de un an, jumatate din efectivele de peste 400 de milioane de porci ale Chinei au fost distruse, adica mai mult decat intreaga productie anuala combinata a SUA si Braziliei, ceea ce a condus la cresterea exploziva a preturilor si importuri fara precedent.
In octombrie, pretul carnii de porc a crescut in statul asiatic, vremea rece ducand la majorarea consumului, desi preturile inca sunt la mai putin de jumatate fata de nivelul de la inceputul anului.
Analistii se asteapta ca si in 2022 sa se mentina excesul de productie, iar autoritatile de la Beijing le-au cerut fermierilor sa se debaraseze de o parte din scroafe si sa nu se grabeasca sa creasca efectivele de porci.
"Miercuri, 23 aprilie 2025, un nou transport important de ovine este realizat catre statul algeri...
Forul european a motivat decizia prin faptul ca situatia epidemiologica din tara ramane incerta, ...
Potrivit acestuia, cumparatorii romani sunt cei care cauta cel mai mult sa cumpere produse de la ...