Inca 11 focare de pesta porcina africana au fost inchise

Inca 11 focare de pesta porcina africana au fost inchise


Prefectul judetului Buzau, Carmen Ichim, a anuntat, miercuri, inchiderea a 11 focare de pesta porcina africana, dintre care sase din comuna Vadu Pasii, trei din Cochirleanca si cate unul din comunele Sageata si Posta Calnau.

Prefectul judetului Buzau a atras atentia in cadrul sedintei Comitetului Local de Combatere a Bolilor ca in zonele cunoscute pentru comertul clandestin cu animale vor actiona in continuare patrulele de politie, iar in cazul interceptarii unor transporturi ilegale de porci, inspectorii sanitar-veterinari vor fi solicitati sa intervina pentru a lua masurile legale impotriva celor care practica astfel de activitati.

 

La randul sau, directorul executiv adjunct al DSVSA Buzau, Ciprian Botezatu, a declarat ca in acest moment in judetul Buzau mai sunt active doua focare de PPA la porci domestici, la Racoviteni si Cilibia, precum si 15 cauzate de porci mistreti.

 

Potrivit sursei citate, pana in prezent, pe raza judetului Buzau au fost stinse in total 18 focare de pesta porcina.Poti fi interesat si de