Inca doua focare de pesta porcina confirmate

Inca doua focare de pesta porcina confirmate


Doua noi focare de pesta porcina africana, la Iepuresti si Stejaru, au fost confirmate in judetul Giurgiu, in urma probelor trimise la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala (IDSA) Bucuresti.

„Pesta porcina africana a fost confirmata de IDSA Bucuresti in urma probelor trimise din doua exploatatii nonprofesionale din comuna Iepuresti si din localitatea Stejaru, comuna Singureni. Toti porcii din cele doua exploatatii afectate vor fi eliminati╦«, a declarat directorul DSVA Giurgiu, Liviu Florescu.

 

In urma eliminarii si neutralizarii animalelor din exploatatiile afectate, proprietarii vor fi despagubiti de catre stat, in conditiile prevazute de legislatie, precizeaza sursa citata.

 

Potrivit DSVA Giurgiu, in judet evolueaza patru focare de pesta porcina africana la porcii domestici si 20 de cazuri de PPA la porcii mistreti.

 

Orice suspiciune de boala trebuie anuntata imediat medicului veterinar, DSVSA Giurgiu sau autoritatilor locale.

 

Toate animalele suspecte trebuie sacrificate si neutralizate, iar proprietarii vor fi despagubiti de catre stat, in conditiile prevazute de legislatie.Poti fi interesat si de