Incendiu la fabrica de mezeluri Smithfield din Timisoara

Incendiu la fabrica de mezeluri Smithfield din Timisoara


Zeci de pompieri au intervenit, miercuri seara, la un incendiu izbucnit la fabrica de mezeluri a companiei Smithfield din Timisoara.

Alerta a fost data in jurul orei 20.30, iar la fata locului au fost trimisi 35 de pompieri cu cinci autospeciale de stingere, o autospeciala pentru salvare de la inaltime si trei echipaje SMURD, potrivit presei locale.

 

„Sositi la fata locului, pompierii au constatat ca exista o degajare mare de fum, fara flacara, la o hala de procesare cu o suprafata de aproximativ 3.000 mp. S-au format echipe de cautare-salvare in interiorul halei pentru identificarea posibilelor victime si focarelor. A fost identificata o persoana de sex feminin, constienta si cooperanta, care a fost extrasa de catre pompieri si predata unui echipaj medical. De asemenea, alte 4 persoane care s-au autoevacuat din zona inundata de fum au primit ingrijiri medicale de la echipajele sosite la fata locului. Cele 5 persoane au fost transportate la spital pentru tratament de specialitate. Din primele informatii, pe tura de serviciu se aflau 169 de angajati care s-au autoevacuat in siguranta”, au anuntat reprezentantii ISU Banat.

 

Potrivit acestora, incendiul a fost lichidat si a afectat aproximativ 100 de metri patrati din hala.

 

„La ora 22:57 incendiul a fost lichidat. Pompierii lucreaza in continuare pentru evacuarea fumului, identificarea focarelor ascunse si inlaturarea efectelor negative ale incendiului. Focarul de incendiu s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 100 mp. In urma incendiului au ars mase plastice, material lemnos si alte materiale. Referitor la cauza probabila a incendiului, aceasta se va stabili dupa ce vor fi efectuate cercetari la fata locului”, au transmis pompierii.

 

Smithfield este cel mai mare producator de carne de porc din Romania. Peste 1.3 milioane de porci sunt comercializati anual, iar compania functioneaza in sistem integrat: Divizia Ferme, Divizia Carne Proaspata si Divizia Mezeluri – Elit si Maier Com. In urma cu cateva zile, Smithfield a anuntat preluarea producatorului de mezeluri Goodies.Poti fi interesat si de