Japonezii mananca mai multa carne de porc din rasa Mangalita decat ungurii
Luni, 02 Septembrie 2019
Luni, 02 Septembrie 2019
In Japonia, carnea provenita de la porcii din rasa Mangalita se gaseste in restaurantele de lux.
Continutul ridicat de grasime al acestei rase de porci este motivul pentru care carnea lor este atat de apreciata in strainatate.
Asociatia crescatorilor de porci Mangalita din Ungaria a explicat ca doar 30% din carne produsa ramane in Ungaria si de aceea incearca sa creasca popularitatea acestei rase in interiorul Ungariei, de exemplu prin promovarea consumului de carne de porc Mangalita cu ajutorul caravanelor alimentare.
"In cazul rasei Mangalita raportul dintre carne si grasime este invers proportional comparativ cu alte rase de porci: 30% carne si 70% grasime. Desi consumatorii ungari iubesc sa gateasca bacon sau sa manance paine cu untura, nu le place carnea grasa. Pe de alta parte, doar cele mai scumpe restaurante din lume ofera carne de porc Mangalita, iar spaniolii o cumpara pentru cel mai scump jambon", spune Attila Veégh, responsabil pentru comunicare la Asociatia crescatorilor de porci Mangalita din Ungaria.
Porcii din rasa Mangalita reprezinta doar 2% din totalul porcilor din Ungaria, fiind implicati aproximativ 200 de crescatori. Majoritatea dintre ei intentioneaza sa exporte carnea produsa, iar cantitatea care ramane in Ungaria este de obicei procesata in produse precum carnati, salam sau bacon.
Exporturile de produse agroalimentare ale UE au ajuns la 18,4 miliarde euro, ceea ce inseamna o c...
Potrivit Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau, in primavara...
"In comertul cu alimente, nu exista bariere pentru importurile chineze. Intentia mea este sa evit...