Kaufland aloca ONG-urilor 500.000 de euro pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile

Kaufland aloca ONG-urilor 500.000 de euro pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile


Kaufland Romania va oferi o finantare de 500.000 de euro ONG-urilor din intreaga tara care se mobilizeaza sa ajute comunitatile si grupurile cele mai vulnerabile, in contextul situatiei generate de pandemia COVID-19, informeaza retailerul, intr-un comunicat.

"Decizia de a oferi sprijin financiar celor care vor sa se implice vine ca reactie la mobilizarea extraordinara a organizatiilor neguvernamentale din ultimele trei saptamani, in care zeci de asociatii si fundatii din toate colturile tarii s-au alaturat eforturilor autoritatilor locale si centrale. In acelasi timp, acestea au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a-si mentine activitatile de sprijin pentru grupurile cu care lucrau in mod curent - varstnici, persoane cu dizabilitati sau boli incurabile, copii si tineri din centre de zi sau comunitati cu posibilitati reduse. Astfel, jumatate din bugetul alocat programului «In stare de bine» pentru anul 2020 este redirectionat catre un apel de proiecte in valoare totala de 500.000 de euro", noteaza compania.

 

Conform retailerului, proiectele pot fi depuse de ONG-uri pe platform www.instaredebine.ro/ajut, incepand de luni, 6 aprilie, pana la epuizarea bugetului, dar nu mai tarziu de 29 mai 2020.

 

Proiectele, evaluate saptamanal, vor primi finantare pentru sprijinirea accesului urgent la bunuri, servicii si informatii pentru comunitatile sau grupurile vulnerabile afectate de criza generata de coronavirus.

 

Printre tipurile de initiative eligibile se afla: furnizarea de echipamente si materiale medicale catre unitatile spitalicesti care au nevoie urgenta sau furnizarea de produse alimentare, dezinfectanti, sapun, detergenti; furnizarea de produse alimentare, dezinfectanti, sapun, detergent (de ex: servicii de cumparaturi pentru varstnici, pachete alimentare si cu materiale igienico-sanitare pentru copiii beneficiari ai centrelor de zi, pachete pentru igiena si protectie personala si a locuintei pentru persoane cu dizabilitati si familiile acestora); suport psihic si emotional pentru persoanele vulnerabile si pentru cele care lucreaza in domeniul medical si social; informare si formare a lucratorilor sociali si a voluntarilor care lucreaza in aceasta perioada cu beneficiari vulnerabili, pentru desfasurarea activitatii in conditii optime de igiena si siguranta, precum si asigurarea de materiale necesare pentru acestia (manusi, masti, dezinfectant).

 

De asemenea, se va acorda finantare pentru proiecte ce vizeaza informare si sprijin in medierea relatiilor cu autoritatile in ceea ce priveste masurile impuse de starea de urgenta, asigurarea accesului la sanitatie, locuire, educatie necesar grupurilor vulnerabile in conditiile impunerii starii de urgenta (de ex: acces apa si canalizare, la incalzire si electricitate, internet pentru scoala online), informare si suport pentru victimele violentei domestice si de gen sau sprijin pentru autoritati in vederea solutionarii cazurilor de violenta domestica in contextul impunerii izolarii la domiciliu, retele comunitare de sprijin care pot include mai multe tipologii de actori din comunitate (ONG-uri, institutii sau administratie publica, intreprinderi socia le, producatori locali de alimente sau alti reprezentanti ai mediului privat, mass media), precum si sustinerea autoritatilor cu know-how si expertiza in activitati de reconfigurare a proceselor administrative, efectuate cu scopul de a diminua nevoia de prezenta fizica a cetatenilor pentru obtinerea de documente, autorizatii, certificate etc.

 

Un proiect poate obtine finantare intre 25.000 si 150.000 lei, pentru o durata de maxim sase luni.

 

Programul care se adreseaza tuturor asociatiilor, fundatiilor si federatiilor care dezvolta proiecte in domeniile cultura, sport si viata sanatoasa si cu prioritate grupurilor este sustinut de Kaufland Romania si implementat cu sprijinul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

 

Valoarea totala a granturilor nerambursabile alocate anual in cadrul programului se ridica la 1 milion de euro.

 

Kaufland se afla printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine in opt tari, 132.000 de angajati si o retea de 127 de magazine, in Romania.

 

In 2019, Kaufland Romania a primit, pentru a treia oara, certificarea Best Buy Award, care atesta ca este lantul de magazine cu cel mai bun raport calitate - pret de pe piata locala, precum si distinctia "Customers' Friend" pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienti, acordata de Institutul international ICERTIAS, in urma unei analize de piata.

 

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994, la initiativa Comisiei Europene. FDSC promoveaza o societate civila puternica si sustenabila, care contribuie la apararea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societatii civile, mobilizarea de resurse, incurajarea unui mediu favorabil si intarirea cooperarii cu celelalte sectoare.

 



Poti fi interesat si de