Kaufland contribuie cu aproape 2 miliarde de euro la economia Romaniei

Kaufland contribuie cu aproape 2 miliarde de euro la economia Romaniei


Kaufland Romania, a patra cea mai puternica companie din tara dupa cifra de afaceri si unul dintre cei mai mari angajatori privati, anunta rezultatele celui mai recent studiu de impact socio-economic al companiei in anul 2020, efectuat de compania KPMG.

Anul trecut, datorita eforturilor de a se mentine destinatia preferata de cumparaturi a romanilor Kaufland Romania a atins o cifra de afaceri de 12,92 miliarde lei (martie 2020- februarie 2021).

 

Impactul Kaufland in economia romaneasca

Prin activitatea sa, Kaufland a generat in Romania o contributie totala in economie de 1,9 miliarde EUR (Valoare Bruta Adaugata totala), ce reprezinta aproximativ 0,9% din PIB-ul total al Romaniei.

 

Locuri de munca noi

Compania genereaza prin activitatea sa peste 68.000 de locuri de munca cu norma intreaga in Romania, direct, indirect si indus, echivalentul a aproximativ 1,3% din forta de munca nationala. Studiul arata ca fiecare angajat direct Kaufland in Romania sprijina angajarea altor 4 persoane in intreaga economie romaneasca, prin crearea de noi locuri de munca.

 

Investitii in Romania

Anul trecut, Kaufland a investit in Romania 300 milioane euro si a avut o contributie la bugetul de stat de peste 192 milioane euro prin taxe si impozite.

 

Din fiecare 1 leu cheltuit la casa, 67 de bani merg la furnizori romani

Kaufland sustine parteneriatele cu producatori locali si in 2020 a lucrat cu peste 2.400 de furnizori din Romania. Compania deruleaza programe de sprijin a acestora si numai anul trecut a cheltuit peste 1,9 miliarde euro. Astfel, din fiecare leu cheltuit la casa, 67 de bani merg direct catre afaceri romanesti.

 

,,Fiecare are o influenta asupra a tot ce e in jurul sau - si poate una dintre cele mai mari lectii pe care ni le-a predat pandemia tuturor este ca suntem cu totii impreuna. Totul este inlantuit. Facem an de an acest exercitiu de evaluare, prin acest studiu, pentru a vedea ce impact avem in jur. Ne bucuram ca tot ce construim aici face o diferenta in vietile oamenilor si vom continua sa fim alaturi si mai departe”, declara Marco Hößl, Director General Kaufland Romania.

 

8 milioane de euro investiti in proiecte pentru comunitate

De-a lungul anului trecut, Kaufland s-a implicat in derularea de proiecte de responsabilitate sociala in valoare de 8 milioane euro, ce au venit in beneficiul a 2,8 milioane de romani. Compania se numara printre cei mai mari sustinatori ai ONG-urilor care lupta pentru cauze precum sanatate, protectia mediului, educatie, viata sanatoasa si sport sau cultura.

 

Cea mai sustenabila companie din Romania, 3 ani la rand

Cu initiative anti-plastic, pionierat in infrastructuri de reciclare a ambalajelor in magazine si numeroase proiecte pentru un mediu mai curat, compania se numara printre cei mai mari investitori in sustenabilitate. Astfel ca in 2020, pentru al treilea an la rand, Kaufland Romania a obtinut primul loc in topul celor mai sustenabile companii din tara, conform Romania CSR Index.



Poti fi interesat si de