Kaufland doneaza 250.000 de euro pentru noua sectie ATI Piatra Neamt

Kaufland doneaza 250.000 de euro pentru noua sectie ATI Piatra Neamt


Kaufland Romania se alatura demersului asociatiei Daruieste Viata si contribuie cu suma de 250.000 de euro la constructia Spitalului Modular ATI Piatra Neamt, in cadrul initiativei "Impreuna pentru Moldova!", lansata pentru a ajuta spitalul judetean, afectat de incendiul din noiembrie 2020.

Sectia de ATI a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Piatra Neamt (SCJU), unde erau tratati pacientii cu COVID-19, a ars aproape in totalitate la finalul anului trecut. In contextul pandemiei si a evolutiei greu de anticipat a acesteia, noul spital modular va ajuta SCJU Piatra Neamt sa gestioneze eficient si in beneficiul pacientilor si a cadrelor medicale cazurile care au nevoie de terapie intensiva.

 

Noul Spital Modular din Piatra Neamt construit de Daruieste Viata cu sprijinul donatorilor si al sponsorilor privati va functiona ca o sectie exterioara de ATI, creata in conformitate cu normele specifice unei sectii ATI, care le va permite cadrelor medicale si pacientilor sa lupte pentru viata.

 

Initiativa Impreuna pentru Moldova! este un indemn la solidaritate si presupune constructia unui Spital Modular ATI care sa redea spitalului judetean capacitatea de a trata pacienti in regim de terapie intensiva. Astfel, SCJU Piatra Neamt va avea posibilitatea de a trata pacientii cu COVID-19 in cele mai bune conditii si de a proteja pacientii cu alte patologii internati deja in spital. Kaufland Romania se alatura proiectului si sprijina eforturile de constructie pentru noul spital modular.

 

Denumit Spitalul Modular 2 Piatra Neamt, acesta este al doilea spital de acest tip ridicat de asociatia Daruieste Viata in Romania, dupa Spitalul Modular 1 Elias in Bucuresti.

 

Spitalul va cuprinde: 18 paturi, grupate in 3 saloane si o rezerva de tip izolator, filtre pacienti, zona de donning si doffing (echipat si dezechipat) pentru personalul medical, laborator de analize medicale si sterilizare, depozite materiale, vestiare, grupuri sanitare, post supraveghere, camera garda, platforma tehnica pentru amplasarea CTA-urilor si chillerelor si spatiu tehnic pentru retelele de fluide medicale.

 

"Refacerea in urma unei tragedii nu este usoara, insa cand ai parte de ajutor, ea devine posibila. Impreuna, aducem speranta. Acest proiect ofera o sansa in plus la viata si vine in sprijinul cadrelor medicale din Piatra Neamt, in lupta impotriva COVID-19. Pentru noi, implicarea face diferenta si ne dorim sa fim intotdeauna prezenti acolo unde este nevoie", a spus Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland Romania.

 

Ridicarea constructiei Spitalului Modular 2 SCJU Piatra Neamt va dura aproximativ 8-10 saptamani, iar deschiderea este preconizata pentru luna aprilie. Dupa terminarea pandemiei, spitalul va putea fi folosit in continuare, ca sectie exterioara de ATI, boli infectioase sau orice alte utilitate definita de spitalul judetean.

 

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine in 8 tari, 132.000 de angajati si o retea de 141 de magazine in Romania. Asociatia Daruieste Viata a fost fondata in 2012 din dorinta de a reforma din temelii sistemul medical romanesc, pe toate planurile: al resurselor si al organizarii, al evaluarii si recompensarii performantei, al accesului la informatii, al standardului etic si al optimismului ca lucrurile se pot schimba. Toate donatiile catre asociatie se transforma in investitii in domeniul sanatatii. Cel mai vizibil proiect este reconstructia Spitalului Marie Curie, ce va oferi copiilor din Romania cu boli grave aceeasi ingrijire ca in vestul Europei. Alaturi de Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu, fondatoarele asociatiei, s-a alaturat initiativei, ca presedinte onorific, Paula Herlo.Poti fi interesat si de