Kaufland inaugureaza primul magazin din Bucuresti, cu o mini-padure urbana in parcare

Kaufland inaugureaza primul magazin din Bucuresti, cu o mini-padure urbana in parcare


Kaufland Romania inaugureaza pe 14 decembrie, primul magazin din Bucuresti cu o mini-padure urbana, plantata pe o suprafata de 1500 m2 din parcarea noului hipermarket. Initiativa este o premiera pentru retail, in Romania si marcheaza inceputul unui nou proiect, prin care Kaufland isi propune sa contribuie la reducerea poluarii in mediul urban.

Prin deschiderea magazinului de pe Str. Popa Nan nr. 82, sector 2, Kaufland Romania ajunge la o retea de 23 de unitati in Bucuresti, respectiv 173 la nivel national.

 

Construit pe o suprafata totala de peste 6.000 m2, hipermarketul are un spatiu de vanzare de aproximativ 3.300 msi ofera clientilor accesul la numeroase facilitati ecologice si automate pentru returnarea ambalajelor, cu sau fara simbolul „Ambalaj cu garantie”.

 

Kaufland Popa Nan isi deschide usile pentru cumparatori joi, 14 decembrie, si va avea ulterior un program de functionare zilnic, cuprins intre orele 07:00-22:00 de luni pana sambata, respectiv 08:00-20:00 duminica.

 

Cu ocazia deschiderii, clientii sunt asteptati cu promotii speciale la alimente si articole din gamele de jucarii, electrocasnice si unelte pentru casa si masina, in limita stocului disponibil. Printre produsele incluse in oferta se regasesc: pulpa de porc fara os – 19.99 lei/kg, pret redus de la 24.99 lei, mixer cu bol – 99.99 lei, pret redus de la 229.99 lei, cutie metalica Parkside cu unelte – 219.99 lei, pret redus de la 399.99 lei.

 

In exteriorul magazinului, pe o suprafata de 189 m2, clientii sunt intampinati de primul Community Wall Kaufland, realizat in parteneriat cu Artown Festival prin artistul bucurestean KSELE. In ziua lansarii, dupa ora 14, clientii magazinului si locuitorii cartierului Popa Nan sunt invitati sa ia parte la finalizarea zidului comunitar, colorand a doua litera ,,c" din mesajul: „Implicarea face diferenta”.

 

Noul Kaufland se deosebeste de celelalte magazine din tara prin puietii plantati pe o suprafata de 1500 m2  din zona parcarii, care vor creste odata cu timpul si vor forma o padure urbana in inima Bucurestiului. Cu sprijinul angajatilor Kaufland, in cadrul initiativei „Plantam fapte bune in Romania”, au fost plantati in prima etapa aproximativ 2000 de puieti din mai multe specii: amestec de stejar rosu, stejar pedunculat, stejar brumariu, frasin, dud, ulm, cires, sambovina si altele. Acestia vor fi completati periodic si ingrijiti in urmatorii ani.

 

Actiunea de la Kaufland Popa Nan este prima dintr-o serie de sase plantari de mini-paduri urbane planificate pana la finalul anului 2024. Conceptul a fost testat printr-o etapa pilot derulata in martie 2023, la magazinul Kaufland Crevedia, judetul Dambovita, unde a fost plantata prima mini-padure urbana, cu 1.000 de puieti si o suprafata de 1.200 m2.  Se vor planta astfel de paduri si la Kaufland Emil Racovita din Bucuresti, Kaufland Comarnic si Kaufland Zalau.

 

Hipermarketul ofera accesul la o varietate de produse, fiind prevazut cu o vitrina asistata pentru produse proaspete, cu o lungime de 24 de metri, raion de peste proaspat, raion extins de legume-fructe, brutarie, produse congelate, produse lactate, alimente de baza, dulciuri, drogherie, bauturi si produse nealimentare. La punctul Grill din exterior, clientii pot alege din meniul diversificat de preparate calde.

 

Pentru plata rapida a cumparaturilor, magazinul este prevazut cu 20 case de marcat, dintre care 10 express, de tip self check-out si 10 standard. Mai mult, clientii pot folosi serviciul K-Scan pentru a scana produsele pe masura ce le adauga in cos, finalizand plata la casa de marcat.

 

In galeria comerciala, clientii vor gasi numeroase magazine si servicii, precum cofetaria Gustul Pasiunii sau mancarea gatita de la restaurantul Cu Gust, farmacia Dr. Max, magazinul InMedio si centrul de infrumusetare Dr. Skin.

 

Parcarea are o capacitate totala de aproximativ 240 de locuri, dintre care 9 pentru persoane cu dizabilitati si 7 pentru parinti. Totodata, clientii au la dispozitie si 5 locuri cu acces la statiile de incarcare pentru masinile electrice si rastele pentru biciclete.

 

Pentru a incuraja comportamentele ecologice in randul clientilor, noul magazin Kaufland din Bucuresti integreaza si sisteme de colectare separata a ambalajelor.



Poti fi interesat si de