La SIAL se insista pe calitatea carnii
Luni, 22 Octombrie 2018

Luni, 22 Octombrie 2018
Salonul arata "o crestere continua a vegetalului" si "o maniera mai responsabila de a consuma", sustine directorul general al SIAL, Nicolas Trentesaux, organizatorul acestui eveniment care reunest 7.200 de expozanti din 199 tari la Villepinte (regiunea Seine-Saint-Denis).
Avand in vedere polemicile si scandalurile care apar in mod regulat in sectorul alimentatiei din Franta precum si pe fondul ingrijorarilor cu privire la incalzirea climei, organizatorii SIAL au rezumat dorintele consumatorilor in trei cuvinte "gust, adevar, sens", pe baza unui vast studiu realizat in 15 tari cheie de catre firma Kantar TNS. Acest studiu arata ca, din ce in ce mai des, consumatorii aleg produse de calitate ridicata, ca ar dori ca ambalajele sa fie biodegradabile si ca sunt mai respectuosi fata de bunastarea animalelor. Studiul arata, de asemenea, o sete de transparenta in randul consumatorilor urbani care cer mai multe informatii cu privire la securitatea alimentara, conditii de depozitare, originea ingredientelor, procedurile si locuri de fabricatie.
Pe partea de carne, intr-un context in care cresterea in masa a animalelor este mentionata printre factorii incalzirii climatice, SIAL insista pe oferta de "calitate" via proceduri de crestere, atentia la un venit convenabil pentru producatorii de lapte sau carne sau cresterea pe scara valorii.
Pe langa Franta, cele trei tari cele mai reprezentate in acest salon, care se tine odata la doi ani, sunt Italia, Spania si Turcia. Bahreinul, Uzbekistanul si Tadjikistanul vor participa pentru prima data. Romania participa cu un pavilion national in cadrul caruia isi promoveaza produsele 64 de producatori autohtoni.
Pe langa traditionalele demonstratii culinare ale marilor maestrii bucatari, precum si o calatorie fantastica in lumea alimentatiei, SIAL are in acest an pentru prima data un spatiu Alternative Food, dedicat luptei impotriva risipei alimentare si luarii in calcul a bunastarii animalului.
Cei mai importanti producatori si furnizori de animale si carne din Grecia si Europa sunt invitat...
Incepand din iulie 2024, timp de 2-3 zile in fiecare luna, echipa formata din 12 macelari selecta...
Aceasta testare se adreseaza firmelor producatoare si distribuitoare a produselor din carne din r...