MHP finalizeaza achizitia Perutnina Ptuj

MHP finalizeaza achizitia Perutnina Ptuj


MHP, cea mai mare companie de carne de pasare din Ucraina, a finalizat achizitia pachetului majoritar de actiuni al Perutnina Ptuj. MHP detine acum mai mult de 90% din actiunile companiei. Suma finala a contrapartidei este supusa finalizarii rezultatelor auditului datoriei de audit a Perutninei. MHP si-a anuntat pentru prima data planurile pentru o astfel de tranzactie in septembrie 2018.

MHP se angajeaza sa mentina standardele de calitate ale companiei Perutnina Ptuj, sa pastreze actualele locuri de munca si sa infiinteze unele noi, dar si sa extinda productia.

 

"Suntem incantati sa incheiem aceasta afacere si sa punem in actiune planurile noastre ambitioase, care vor aduce beneficii directe angajatilor, fermierilor, comunitatilor locale si industriei de carne de pasare din regiune", a declarat CEO-ul MHP, Yuriy Kosyuk.

 

"Suntem siguri ca Perutnina Ptuj va avea un viitor stralucit in urma acestui parteneriat interesant. Prin imbinarea experientei manageriale puternice la ambele companii si prin realizarea de investitii in noi facilitati si tehnologii, suntem increzatori ca putem stimula dezvoltarea unitatilor de productie, aprofundam cooperarea cu partenerii locali si consolidam vanzarile produselor si marcilor Perutnina Ptuj, pe baza popularitatii sale pe cele mai importante piete", a adaugat Yuriy Kosyuk.

 

Enver Šišić, presedintele Perutnina Ptuj Management, a declarat: "Cu ajutorul noului proprietar strategic, cu entuziasmul angajatilor nostri, cu angajamentul fermierilor nostri, cu loialitatea consumatorilor nostri, compania noastra va depasi cu siguranta dimensiunea regionala. Vom intra in spatiul pe care l-am visat de mult".

 

Aceasta este prima achizitie de acest gen din Europa pentru MHP, iar compania a adaugat ca are in vedere dezvoltarea si altor parteneriate la nivel mondial.Poti fi interesat si de