Mai sunt active 368 de focare de pesta porcina africana in Romania

Mai sunt active 368 de focare de pesta porcina africana in Romania


Un numar de 368 de focare de pesta porcina africana (PPA) erau active saptamana trecuta, iar 137.332 de porcine au fost afectate in total, se mentioneaza intr-un comunicat remis de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Din cele 368 de focare active de PPA, 9 focare erau inregistrate in exploatatii comerciale, iar 4 focare in exploatatii comerciale de tip A.

 

De vineri (16 aprilie) si pana joi au fost inregistrate 9 focare noi de PPA: cate doua focare in judetele Bihor si Maramures si cate un focar in judetele Gorj, Satu Mare, Sibiu, Suceava si Timis.

 

In aceeasi perioada au fost stinse 38 de focare de pesta porcina africana: 20 de focare in judetul Arad, 6 focare in judetul Timis, 5 in Arges, cate doua in Maramures, Satu Mare, Vaslui, si un focar in judetul Buzau.

 

De la prima semnalare a prezentei virusului PPA in Romania - 31 iulie 2017 - si pana in prezent au fost diagnosticate 5.520 de cazuri la mistreti, in 41 de judete.

 

In conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreti se sting dupa cel putin 2 ani de la aparitia lor.Poti fi interesat si de