McDonald's a depasit pragul de 6.000 de angajati in Romania

McDonald's a depasit pragul de 6.000 de angajati in Romania


Premier Restaurants Romania, operatorul restaurantelor McDonald's, a depasit pragul de 6.000 de angajati, incepand cu luna februarie 2024, ca urmare a planurilor de expansiune locala si deschiderii de noi restaurante.

Potrivit companiei, structura echipei McDonald's este formata din 60% femei si 40% barbati, raport care se reflecta in sediul central, in echipa restaurantelor, dar si la nivelul de top management al companiei. Media de varsta este 31 de ani, iar 45% dintre angajati au sub 25 de ani.

 

"Cu o echipa care numara peste 6.000 de colegi in prezent, suntem cel mai mare angajator din Romania la nivelul industriei restaurantelor cu servire rapida. E o bucurie faptul ca am reusit sa crestem echipa pana la acest nivel si ca avem alaturi colegi dedicati si pasionati de ceea ce fac. Mai mult, ne bucuram ca am reusit sa dezvoltam un mediu de lucru placut, care ofera sanse egale tuturor, indiferent de gen, varsta sau experienta. In continuare, ne propunem sa cream noi oportunitati de angajare in comunitatile unde suntem prezenti si sa investim in cresterea colegilor nostri prin programe si sesiuni de training dedicate", a declarat Monica Zdrancota, director Resurse Umane, Premier Restaurants Romania.

 

In 2023, totalul orelor de training parcurse de angajatii companiei este de 38.475. Totodata, pentru a sprijini tinerii angajati studenti, compania ofera burse de merit colegilor cu rezultate excelente la facultate si la job. 87% dintre manageri si-au inceput cariera in cadrul companiei, iar peste 540 de angajati sunt in cadrul companiei de peste 15 ani.

 

In mai 2023, McDonald's in Romania a primit certificarea pentru "Best Place to Work", distinctie acordata prin programul cu acelasi nume, o initiativa globala de evaluare in domeniul resurselor umane. Aceasta plaseaza compania in topul celor mai apreciate din Romania, conform evaluarilor efectuate de proprii sai angajati. Programul premiaza angajatorii care se remarca prin standarde inalte privind mediul de lucru, cultura organizationala si oportunitatile de dezvoltare profesionala.

 

Premier Restaurants Romania opereaza restaurantele McDonald's in Romania, liderul pietei restaurantelor, cu 101 de restaurante in 31 de orase, dintre care 54 restaurante cu McDrive si 57 de cafenele McCafe.



Poti fi interesat si de