McDonald's pierde dreptul de marca inregistrata in UE pentru sortimentele cu pui ale celebrului Big Mac

McDonald's pierde dreptul de marca inregistrata in UE pentru sortimentele cu pui ale celebrului Big Mac


Lantul american de restaurante de tip fast-food McDonald's nu are dreptul de a utiliza termenul Big Mac pentru produsele din pui precum burgeri de pui, a decis miercuri justitia europeana, dand castig de cauza lantului irlandez de restaurante Supermac intr-o disputa de lunga durata privind dreptul de proprietate intelectuala, transmite Reuters.

Hotararea Tribunalului General al Curtii de Justitie a Uniunii Europene s-a concentrat pe incercarea din 2017 a lantului irlandez de restaurante Supermac de a revoca utilizarea de catre McDonald's a numelui Big Mac, pe care compania americana l-a inregistrat in 1996, pentru produsele din carne de pui si serviciile oferite in restaurante.

 

Oficiul UE pentru Proprietate Intelectuala (EUIPO) a respins solicitarea formulata de Supermac de revocare si a confirmat utilizarea de catre McDonald's a termenului Big Mac pentru sendvisurile din carne si pui, astfel ca firma irlandeza a decis sa conteste aceasta decizie.

 

Tribunalul General al CJUE a respins argumentele McDonald's si a anulat si modificat, partial, decizia EUIPO.

 

'McDonald's a pierdut dreptul de marca inregistrata UE pentru Big Mac cu privire la produsele din carne de pasare. McDonald's nu a dovedit o utilizare adevarata pentru o perioada continua de cinci ani in Uniunea Europeana, in legatura cu anumite bunuri si servicii', au decis judecatorii de la CJUE.

 

Decizia Tribunalului General poate fi contestata la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, instanta juridica suprema din Uniunea Europeana.



Poti fi interesat si de