Mega Image cumpara reteaua Profi cu 1,3 miliarde de euro

Mega Image cumpara reteaua Profi cu 1,3 miliarde de euro


Compania Ahold Delhaize, care detine magazinele Mega Image, anunta ca a ajuns la un acord privind achizitionarea companiei Profi Rom Food, de la fondul de investitii polonez MidEuropa.

Tranzactia in valoare de 1,3 miliarde de euro este supusa aprobarii de catre autoritatile de concurenta si se estimeaza a fi finalizata in cursul anului 2024.

 

“Romania este o piata atractiva, cu o dezvoltare sustinuta prin investitii solide. Ne bucuram ca vom continua sa contribuim la dezvoltarea pietei locale de retail alimentar, acum si alaturi de Profi, care devine parte din familia noastra de branduri Ahold Delhaize. Magazinele din reteaua Profi vor extinde si completa reteaua deja existenta de magazine Mega Image. Avem o experienta substantiala in dezvoltarea celor mai bune practici, precum si in integrarea in cultura locala si suntem increzatori ca prin aceasta achizitie vom reusi sa aducem si mai multa valoare pentru comunitatile pe care le deservim in Romania”, a declarat Jesper Lauridsen, COO Europa Centrala si de Est, Ahold Delhaize.

 

Profi este liderul retailerilor traditionali de produse alimentare din Romania, operand 1.654 de magazine la nivel national. Achizitia va dubla dimensiunea afacerii romanesti existente a Ahold Delhaize, care opereaza sub marca Mega Image si are 969 de magazine, preponderent in zonele urbane.



Poti fi interesat si de