Mega Image se extinde si angajeaza peste 1.100 de oameni

Mega Image se extinde si angajeaza peste 1.100 de oameni


Retailerul olandezo-belgian a ajuns la peste 670 de supermarketuri si magazine de proximitate dupa ce doar anul trecut au fost inaugurate 80 de unitati.

Retailerul olandezo-belgian Mega Image, care a ajuns in Romania la peste 670 de magazine, are dispo­ni­bile in prezent aproximativ 1.170 de locuri de munca, cele mai multe joburi fiind pentru casieri (421), lucratori co­merciali (342), vanzatori (236) si sefi departament marfuri (72), potrivit ANOFM (Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca) Bucuresti.

 

Pentru a face fata expansiunii, compania continua sa angajeze dupa ce a ajuns deja la circa 10.000 de oameni.

 

Mai mult, exista o fluctuatie majora in industria de profil, depasind 40%, un alt motiv pentru care sunt des­chi­se foarte multe pozitii in industrie. Nivelul fluctuatiei de personal din retail este mai mult decat dublu fata de media nationala - de 20% in 2018 - si este la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani.

 

Ani de zile, salariile platite lucratorilor comerciali si casie­rilor au fost printre cele mai mici din economie, de multe ori apropiate de nivelul salariului minim pe eco­no­mie, motiv pentru care angajatii plecau in alte industrii sau peste hotare. Acum exista si mutari in interiorul ace­leiasi industrii.

 

Mega Image este unul dintre cei mai puternici retaileri ca cifra de afaceri, de aproape 5 miliarde de lei in 2017 (ultimul an pentru care exista date). Businessul s-a aflat pe un trend ascendent continuu, sustinut atat de expansiune, cat si de evolutia buna a consumului din ultimii ani.Poti fi interesat si de